Genel Müdürlüğü Maslak’da bulunan ADEKA, Samsun Vezirköprü ilçesi Göl Mahallesi’nde okul yaptı. Yapımı tamamlanan ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi için geçtiğimiz günlerde açılış töreni düzenlendi.
Sarıyer Maslak’ta Genel Müdürlüğü bulunan ADEKA fabrikasının bulunduğu Samsun’da okul yaptı. ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi, düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

 “DEVAMI GELECEK”

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ADEKA İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğiyle, 12 derslikli Vezirköprü ilçesi Göl Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi törenle açıldı.

ADEKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cüneyt Arpacıoğlu açılışta, “Bugün burada olmak hakikaten çok gurur vericidir. Büyükşehir Belediye Başkanım önder oldu. Sayın Valim hiç desteklerini eksik etmedi. Bizde böyle bir kuruluşun, bugün burada olmasına birazcık katkıda bulunduysak ne mutlu bize. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimizin devamı gelecektir.” dedi.

 KONFORLU OKUL!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz , “Gelecek yıllarda eğitim anlamında ülke genelinde güzel gelişmeler oldu. Özellikle son 20 yıldır ülkemizin eğitim kalitesi oldukça arttı. Son yıllarda teknolojinin gelişmişliği de eğitime pozitif olarak yansıdı. Bundan sonra da büyük hedefleri olan ülkemizde, büyük insanların yetişeceği rahat, konforlu okulları hizmete sunacağız.”diye konuştu.

“ALİ BEY’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Samsun Valisi  İbrahim Şahin de yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bugün mutlu bir gün, ne kadar şanslı olduğunuzu buradan vurgulamak istiyorum. Köy yerinde bu kadar modern bir ortamda okula gitmek herhalde sizin çok şanslı olduğunuzu ortaya koyar. Sizler bu ortamda yaşamanın zekâtını, sadakasını çokça derslerinize çalışarak vermeniz gerekiyor. Ben özellikle gençlere bu çok programlı lisemizde hangi sınıfta, hangi bölümde, hangi alanda okuyorsanız okuyun ama okulunuzun, ilçenizin, şehrinizin hatta Türkiye’nin en iyisi olun. Çünkü bizim bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmanın yolu bu sıralardan geçiyor. Mutlak suretle çok çalışacağız. ADEKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cüneyt Arpacıoğlu, Samsun’da çok güzel hizmetler ediyor. Hiç gözünü kırpmadan 'burada bana ne düşerse bende bu katkıyı veririm' diyen Ali Bey’e teşekkür ediyorum.  Ali ağabeylerin sayısının artmasını Allah’tan diliyorum. Çünkü ne kadar böyle iş adamlarımız katkı yaparlarsa devletimizin yükü hafifler. Bu lisemizin bu köyümüze, bu yavrularımıza, Vezirköprü’ye, Samsun’a, ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

 TEŞEKKÜR BELGESİ ALDI

Konuşmaların ardından ADEKA Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Arpacıoğlu’na,  Vali İbrahim Şahin,  eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Valimiz Sayın İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından kurdela kesilerek ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

OKUL AÇILIŞI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

ADEKA Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin açılışına ayrıca, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz,  Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kışıkçı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı j. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.