Boğaziçi Üniversitesi ile Sarıyer Belediyesi’nin ortaklığında, bilimsel konulara ilgi duyan herkes için planlanan ‘Açık Ders’lerin ikincisi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde devam etti.
Boğaziçi Üniversitesi ve Sarıyer Belediyesi işbirliğinde sürdürülen ‘Açık Ders’ler devam ediyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan derslerin ikincisinde ‘Dilin evrimi’ tartışıldı. Prof. Dr. Cem Say’ın “İnsan ve Makine Beyinlerinin Sınırları’’ başlıklı semineri ile başlayan 'Açık Ders''lerin ikinci konuğu, “Dil, Beyin ve Evrim” ana temasıyla Doç. Dr. Mine Nakipoğlu oldu.

“İNSAN DİL YETENEĞİNE SAHİP TEK TÜRDÜR”

Doç. Dr. Nakipoğlu seminerde dil olgusunu, dilin evrimi, dil-beyin ilişkisi ve dilsel birimlerin beyinde nerede ve nasıl temsil edildiği konularına ışık tutarak, tartışmaya açtı. Nakipoğlu; “Dikkatli incelendiğinde, dil büyüleyici bir şeydir. Dilin arkasında yatan yapıları çoğu zaman düşünmüyoruz. İnsan dil yeteneğine sahip tek türdür. Bizi buraya getiren benim size bir takım mesajları vermemi sağlayan dildir” diyerek konu ile ilgili örnekler verdi. Yoğun katılımla gerçekleşen seminer sonunda Doç. Dr Mine Nakipoğlu, merak edilen soruları yanıtladı.

HER DERSTE FARKLI TEMALAR İŞLENİYOR

Ücretsiz olarak işlenen dersler farklı temalar altında gerçekleşiyor. Psikolojiden bilgisayar mühendisliğine, fizikten dilbilime, birçok alandaki güncel gelişmeler ve önemli tartışma konularının katılımcılarla paylaşılacağı dersler, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

http://www.sariyerposta.com/