Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TURMEPA iş birliği ile gerçekleştirilen ‘İstanbul’un Çocukları Denizle Buluşuyor’ etkinliğinde Sarıyerli 300 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı denizde kutladı.

İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, denizle iç içe olmanın keyfini çıkardı ve şarkılar eşliğinde unutulmaz bir bayram yaşadı. Etkinlik çerçevesinde 70 TURMEPA gönüllüsü, çocuklara çevrelerine ve geleceklerine sahip çıkmanın önemini anlattı ve atıkların denizlere ve çevreye verdiği zararları oyunlar eşliğinde aktardı. Düzenlenen eğitimlerde çocuklar, İstanbul Boğazı’nın tarihi ve önemi konusunda bilgilendirilerek gönüllü abi ve ablalarıyla eğlenceli oyunlar oynayarak bilgilerini pekiştirdi.

“12 bini aşkın çocuğu denizle buluşturduk”

TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, “TURMEPA olarak bu çok özel ve anlamlı etkinliğin bu yıl on birincisini düzenlemekten övünç duyuyoruz. Bu yılki etkinlikle birlikte 12 bini aşkın çocuğu denizle buluşturmuş olduk; ama daha İstanbul’da on binlerce çocuğumuz denizle tanışmayı bekliyor. Bunu söylemekten hep gurur duyduk; bizim etkinliklerimizle birlikte çocuklarımız çevresine ve dolayısıyla geleceğine sahip çıkmayı öğreniyor. Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bizimle beraber, bugünü çocuklara gerçek bir bayram hediyesine dönüştürmek için özveriyle çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Denizlerimizi hep birlikte temiz tutmalıyız”

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “Sevgili çocuklar, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Sarıyer’de öğrenim gören 52 bin 500 öğrenci bulunuyor. Siz de bu öğrenciler arasındasınız ve bugün burada olduğunuz için çok şanslısınız. TURMEPA ile bir proje kapsamında sizleri bu özel günde bu gemide ağırlıyoruz. Sizleri mutlu görmek bizi de çok mutlu ediyor. Bu eşsiz Boğaz’da daha nice bayramlar geçirmek istiyorsak denizlerimizi hep birlikte temiz tutmalıyız. Sizlere, öğretmenlerimize, Şube Müdürümüz Melek Yaşar’a ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.