AZekeriyaköy’ün kültürel gelişimine katkı sağlayan Zekeriyaköy Sanat Grubu tarafından gerçekleştirilen ‘sanatsal şeyler’ adlı sanat ve eğlence etkinliği 3 gün 3 gece sürdü ve katılımcılar farklı sanat dallarında güzel şeyler görüp, yaşadı.

Farklı meslek gruplarından kişilerin bir araya gelerek, sanatın değişik dallarında ortaya çıkardığı eserlerini toplumla paylaşan Zekeriyaköy Sanat Grubu’nun Bizim Konak’taki ‘Sanatsal şeyler’ adlı etkinliğinde müzik, sergi, dans, spor, yarışma ve söyleşiler yer aldı.

Gazeteci Fatih Türkmenoğlu’nun ‘Hayat gezince güzel’ adlı söyleşisi, DJ Zekeriyakoy_Sanat_Grubu_sanatcilariHasan Subaşı’ndan şarkılar, Mahallenin Çocukları’ndan klasik rock/akustik, Burak Karaaslan’dan Türkçe pop, DJ Burak Bildiren’den elektro swing part, 10Stüdyo Pilates’ten zumba adlı müzikli spor, baba-çocuk müzik performansı, müzikli sandalyeler çocuk yarışması ve Bizim Konak’ta açılan takı, resim, heykel, seramik, vitray, nakış, mozaik, keçe ve kolaj sergisi etkinlik içinde yer alan gösteri ve sunumlar oldu.

3 gün 3 gece süren etkinlikte açılan sergide eserleri sergilenen Zekeriyaköy Sanat Grubu’ndan Ayşe Türker, Banu Sandal, Digna van Houte, Emin Turan, Ender Baloğlu, Esra Dündaralp, Feride Bayraktar, Filiz Ural, Füsun Güzelgöz, Gonca Çelik, Melahat Yağcı, Mine Sarper, Müberra Gülöksuz, Nesteren Davutoğlu, Oya Çavdar, Özlem Ayata, Semra Tolunay, Serap Alıcıoğlu Akışık, Sirkka Lassila Çakır ve Süheyla Cezairli, sanatsever konuklarıyla da yakından ilgilendi. Sergiyi Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de gezip, sanatçılara başarı diledi.