Sarıyer’in çiftlik ürünlerinde en önemli markalarından olan Güvenel Çifliği’nde üretilen Sarıyer Yumurta’nın üreticisi Davut Akkaya, “Yumurta canlı bir üründür. Dolapta saklanmaz. Serin ve karanlık yerde saklanmalıdır.”dedi.
Yumurta’da marka haline gelen Sarıyer Yumurta’nın üreticisi Davut Akkaya, bu sayımızda yumurtayla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yumurtanın canlı bir ürün olduğuna dikkat çeken Akkaya, nasıl korunması gerektiğini Sarıyer Posta’ya anlattı.

YUMURTA CANLI BİR ÜRÜN

Yumurtaya ilişkin bugüne kadar duymadığınızı söyleyen Davut Akkaya, Sarıyer Yumurta’nın da neden marka haline geldiğini sıraladı. Akkaya, “Yumurta canlı bir üründür. Serin ve karanlık yerde saklanmalı. Dolapta yumurta saklanmaz.”dedi.

SARIYER YUMURTA’NIN ÖZELLİĞİ

50 yıllık mazisi olan Uskumruköy’deki Güvenal  Çiftliği’nın altında Güvenel’i oluşturarak yeni bir marka ile  Sarıyer Yumurta’yı üreten Davut Akkaya, yumurtalarının neden bu kadar çok beğenildiğini anlatırken, doğal olmasına bağladı. Akkaya, “Biz oldu bitti yumurtamızı kendimiz seçerek almaya çalışıyorduk. Daha önce Yalova’da üretiyorduk. O zaman da özel yem ile tavuklarımızı besliyorduk. Sıradan sanayi yemi değil de mısır ağırlıklı yonca yedirerek kırmızı rengini alıyorduk. Kimyasal renklendirici kullanmıyoruz. Ayrıca, bizim yemimizi tane tane görebilirsiniz. Beyaz yumurtada bunu göremezsiniz. Para kazanmak için hızlı üretim yapanlar bu yemin ucuzunu imal ediyorlar. ”diye konuştu.

120 KALORİ

Sarıyer Yumurta’nın kalori olarak da diğerlerinden ayrıldığının altını çizen Davut Akkaya, “Bizim yumurtalarımız kalori bakımından da çok farklı. Yumurtalarımız 120 kalori. Diğerleri 60 kalori. Yani bizim bir yumurtamız kalori olarak da diğer yumurtalardan iki tanesine bedel. Sarıyer Yumurta’dan bir tane yiyerek elde ettiğiniz kaloriyi diğerlerinden iki tane yemeniz gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

 BİZİM YUMURTAMIZ TAMAMEN ORGANİK

“Organik yumurta satıyoruz diyenler bu yumurtanın güzelliğini ve rengini veremezler.” diyen Davut Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salma tavuk olsa, kış ayında yumurta yapmaz. Tavuğun ayağı yere değdiği an yumurtadan kesilir. Bunu doğal yumurta diye satıyorlar. Hava, su, yem çok önemli. Biz hayvanlarımıza ilaç vermeyiz. Bizim tek farkımız tavuklarımızın kafeste olması. Bunu da şunun için yapıyoruz. Hastalıktan ve mikroptan korumak için. Ayrıca bakımı kolay olsun diye kafesteler.”diye konuştu.

 YUMURTAYI YIKARSAN ÖLÜR

Organik yumurta diye tavukların gübreli ortamda tutulmasının sonucunda yumurtaların mikrop kapma riski de olduğunun altını çizen Akkaya, “Gübrenin içinden yumurtayı alıp götürdüğünde mikrobu evine taşıyorsun. Yumurtayı yıkamak zorunda kalıyorsunuz. Yumurta yıkandığında bozulur. Yumurta canlıdır. Gözeneklerinden su aldığında ölür. Veterinerlerle bu konuyu tartıştım, bana cevap veremediler.” ifadelerini kullandı.

 50 YILLIK MAZİSİ VAR

Tüketicilerin tükettikleri ürünleri iyice araştırmalarını isteyen Akkaya, “Sarıyer Yumurta, tüm Sarıyer marketlerde mevcuttur.”dedi. Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan araştırmalar besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğunu göstermiştir. Ayrıca yumurta dışarıdan alınması gerekli olan amine asitleri dengeli ve yeterli miktarda içerir. Vücuda gerekli olan başta A, B, D, E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırır. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından çok gereklidir.” bilgisini verdi.

http://www.sariyerposta.com/