Geçen Aralık ayında Sarıyer'de gerçekleşen olayda babaanne ve torunlarına kamyon çarpmış ve 5 yaşındaki Yaren'in ölümüne neden olmuştu. O hafriyat kamyonunun şoförü Erdal Yavuz yaklaşık 6 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi.
12 Aralık 2016’da Sarıyer’de babaanne ve torunlarına çarpan sürücünün duruşması, bugün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Erdal Yavuz’un dışında tutuksuz sanıklar Sandy Yahni,  Mehmet Sami Erdoğan, Abdullah Derya ve müşteki-sanık Yaren'in babaannesi Hatice Aluç de duruşmada hazır bulundu.

ADLİ KONTROL İLE TAHLİYE DİLDİ

Duruşmanın savcısı, Adli Tıp Kurumundan gelecek dosyanın beklenmesi gerektiğini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık Erdal Yavuz'un avukatı ise, "Dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan geliş süresi uzayabilir. Daha fazla mağdur olmaması için tahliyesini talep ediyorum" dedi. Duruşma sonunda adli kontrol uygulanması şartıyla Erdal Yavuz'un tahliyesine karar verilerek duruşma ertelendi.

BABAANNE DE KUSURLU BULUNDU

Bilirkişi raporuna göre, trafik kurallarını ihlal eden şoför Erdal Yavuz ve babaanne Hatice Aluç'un kusurlu bulundu. Kamyonun cadde girişine park eden araçlar nedeniyle zorlandığı, araçlara çarpmamak için aracını kontrol ettiği sırada kamyonun önüne fırlayan yayaları görmeyerek kazaya sebebiyet verdiği, gerekçesi ile park eden araçlar da kusurlu bulundu. "Müşteki-sanık" babaanne Hatice Aluç'un "Taksirle birinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenirken; tutuklu kamyon şoförü Erdal Yavuz ile yol kenarına park eden Abdullah Derya,  Mehmet Sami Erdoğan ve Sandy Yahni'nin ise "Taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin ise yaralanmasına neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisleri isteniyor.

KAYNAK: YAREN’E ÇARPAN KAMYON ŞOFÖRÜ TAHLİYE EDİLDİ