3. Köprü ve 3. Havalimanı gibi dev projelerin gayrimenkul değerini arttırdığı ilçeler için İstanbul Valiliği bugün önemli bir açıklama yaptı.

Valilik, Çatalca, Arnavutköy ve Silivri'de, Hazine'ye ait arazilerin sahte evraklarla vatandaşlara satıldığını belirterek "Satışı yapılan araziler Hazine'ye ait. Bu arazilerin tapularını almanız mümkün değil, yaptığınız ödemeler yanar' şeklinde bir açıklama yaptı. iddialara göre bir firma, kısa bir süre önce, Silivri'de 1 milyon metrekarelik araziyi parselleyerek satışına başladı.

İstanbul Valiliği'nin konu ile ilgili yazılı açıklaması şöyle:

VALİLİĞE ŞİKAYETLER GELDİ

"Silivri ve Çatalca İlçesine bağlı eski Istranca Mahalleleri (Sayalar, Danamandıra, Çayırdere, Hallaçlı, Aydınlar vs.) ile Arnavutköy İlçesine bağlı bir kısım Mahallelerde bulunan Hazine taşınmazları özellikle son günlerde artan bir şekilde taşınmazları işgal edenler tarafından usulsüzce ve muhtarlık mührüyle mühürlenmek suretiyle adi evrak niteliği taşıyan alım/satım veya zilyetliğin devri sözleşmesi adları altında 3. şahıslara bedeli mukabilinde satıldığı veya kiralandığı Defterdarlığımızca yapılan çalışmalar ile muhtelif dilekçe ve şikâyetler neticesinde tespit edilmiş bulunmaktadır.