Dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay Boğaziçi Sanat Akademisi’nde düzenlenen Piyano Masterclass programına katılarak gençlerle buluştu.
İstinye’deki Boğaziçi Sanat Akademisi’nde düzenlenen Piyano Masterclass programına katılan dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay gençlerle buluştu. İstanbul ve İstanbul dışından 12 genç piyanistin eğitim gördüğü programda tecrübelerini aktaran Piyanis Gülsin Onay büyük ilgi gördü.

ÜNLÜ PİYANİST BOĞAZİÇİ SANAT AKADEMİSİ’NDE

Boğaziçi Sanat Akademisi’nde iki gün süren piyano masterclass (Ustalık Sınıfı) eğitimlerine ünlü piyanist Gülsin Onay da katıldı. Gençlerle yakından ilgilenen Onay, iki gün içerisinde tecrübelerini genç piyanistlere aktardı. Boğaziçi Sanat Akademisi Kurucusu Cem Doğan, “Karanlık geçen 2016'nın ardından 2017 'nin bu ilk günlerinde öyle bir aydınlandık, öyle bir deneyim yaşadık ki, değerli sanatçımız ve hocamız sayın Gulsin Onay hanımefendi İstinye’de bulunan  akademimizi deyim yerindeyse salladı, yerinden oynattı.”diye konuştu.

ONAY'DAN GENÇ SANATÇILARA DESTEK 

İstanbul ve dışından 12 yetenekli, gencin Boğaziçi Sanat Akademisi'nce düzenlenen Piyano Masterclass programında Piyanist Gülsin Onay ile buluştuğu programın genç piyanistler üzerinde çok büyük etkisi olduğunu aktaran Doğan, “Genç sanatçı adayları iki gün gibi kısa bir sürede öyle büyük bir gelişim gösterdiler ki alkışı hak ettiler. Bol bol da  alkışladık.”dedi.

GELENEK HALİNE GETİRECEĞİZ

Bu buluşmaları gelenek haline getirmeyi planladıklarını belirten Doğan, “Elinde küçük bir sihirli değnek varmış gibi bu büyüyü yaratan hocamız Gülsin Onay hanımefendiye yürekten teşekkür ederiz. Ama yetmiyor, bizlere yaşattığı bu inanılmaz iki günün gerçekten tarifi zor. Masterclass programımızı geleneksel hale getirmeyi kararlaştırdık. Artık her yıl şubat ayında Gülsin Onay Hanım ilçemizde olacak. Bunun yanı sıra her ay akademimizin salonunda konserlerimiz devam ediyor. Yalnızca öğrenciler değil, hocalar, veliler, komşular, İstinye'de kim varsa hepimiz bir şeyler öğrendik.”diye konuştu.

http://www.sariyerposta.com