Sarıyer’de toplu ulaşımda yaşanana aksaklıklarla ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini dile getiren Merkez Muhtarı Sinan Yüksel, müjdeli haberlerle döndüklerini kaydetti. Sarıdağ minibüslerinin Kaymakamlığa kadar gideceğini belirten Muhtar Yüksel, yine Sarıyer-Taksim hattı 25 T otobüslerinin de yeniden çalışmaya başlayacağını belirtti. Yüksel, son olarak Sarıyer’den Eminönü’ne deniz seferlerinin de başlaması için son aşamaya gelindiğini söyledi.
Sarıyer’e toplu ulaşımla ilgili müjdeli haberler Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, toplu ulaşıma raçlarıyla ilgili hem kara hem denizde önemli gelişmeler kaydettiklerini Sarıyer Posta’ya açıkladı.

SARIDAĞ MİNİBÜSLERİ KAYMAKAMLIĞA KADAR GİDECEK

Geçtiğimiz günlerde Sarıdağlılar ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile görüşmelerde bulunduklarını belirten Muhtar Sinan Yüksel, “Sarıdağ Mahallesi’nden kalkan minibüslerin Ferahevler-Kaymakamlık önüne kadar gitmesi için talepte bulunduk. Bu talebimiz kabul gördü. Zaten havuz sistemine geçilmesiyle birlikte biliyorsunuz Kilyos, Gümüşdere gibi yerlerden Kaymakamlığa direkt minibüs seferleri çalışmaya başladı. Bunlar gibi Sarıdağ minibüsleri de artık Kaymakamlığa kadar gidecek.”dedi.

25T YENİDEN BAŞLAYACAK

Geçtiğimiz aylarda seferleri iptal edilen Sarıyer-Taksim hattı 25T ile ilgili olarak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Toplu Ulaşım Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini hatırlatan Muhtar Yüksel, “25T otobüsleri talep ve yoğunluk az gerekçesi ile iptal edilmişti. Henüz Sarıyer merkezden çıkmadan dahi dolan bu hattın bu şekilde bir cevap verilerek seyrinin kaldırılması mümkün olmamalıdır. Şu an itibari ile Sarıyer’den kalkarak Hacı Osman istikametini takiben kalkan İETT araçlarından, Metrobüs Durağı olan Zincirlikuyu’ya kadar otobüs bulunmamaktadır. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmemesi sadece Sarıyer Merkez Mahallesi vatandaşlarını değil civardaki tüm köy ve mahalle vatandaşlarının ortak talebi. Bu durumu dilekçe ile sayın Toplu Ulaşım Müdürümüz Musa Yazıcı’ya ilettik. Talebimiz uygun görüldü. 25T önümüzdeki günlerde yeniden seferlerine başlayacaktır.”diye konuştu.

SARIYER-EMİNÖNÜ VAPUR SEFERLERİ

Muhtar Yüksel son olarak geçtiğimiz sayılarımızda dile getirdiğimiz vapur seferleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Sarıyerli muhtarlarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz İşletmeleri Şehirhatları Genel Müdürü Yakup Güler ile görüşme yaptıklarını anlatan Yüksel, “Şehit hatları genel müdürümüzle görüştük. Sarıyer-Eminönü vapur seferleri başlaması için şehit hatları genel müdürümüzle görüştük. Yaz olmadan her saat başı Sarıyer’den Eminönü’ne vapur seferlerinin başlamasını bekliyoruz. Yazın seferler Rumeli Kavağı’na kadar gidecek. Biliyorsunuz yaz aylarında denize giden vatandaşlarımız oluyor. Yoğunluğu azaltmak için yaz aylarında Kavağa kadar gitmesi planlanıyor. Kış aylarında ise sadece Sarıyer İskelesi’nden Eminönü’ne çalışacak.”açıklamalarını yaptı.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com