unnamed (2)Sarıyer’de hizmet veren berber ve kuaförler, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile kahvaltıda bir araya geldi. Korupark’taki kahvaltıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul Kuaförler Odası Başkanı Oktay Erkal, Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mehmet Metilli ve çok sayıda berber ve kuaför katıldı. Başkan Genç, yaptığı konuşmada kuaför ve berberlerin yaşamın elçileri olduğunu söyledi. 

unnamed (4)Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in davetlisi olarak toplantıya katılan Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, meslektaşlarının ortak kararı olan pazar günleri tatil uygulamasını hayata geçirdiği için Başkan Genç’e teşekkür ederken, “Sarıyer, İstanbul’un en güzel ve esnafın birbirine saygı duyduğu nadide ilçelerden biridir. Esnafımızın yaşadığı sorunları başkanımıza ilettiğimizde duyarsız davranmıyor. Kendisine sizlerin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizler esnafın eşit şartlarda çalışmasından yanayız. Esnaf vekaletini sanatıyla, hizmetiyle yapmasından yanayız. Ruhsatsız, vergi levhasız esnafın çalışmasına göz yumulmamasını istiyoruz. Eğer ki bu şekilde unnamed (3)çalışanlar varsa gerekli işlemlerin yapılmalıdır. Erkek berberlerinin uzun süredir yapmış olduğu Pazar günü uygulamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Meslektaşlarımızın ortak kararını uyguladınız” dedi.

Kuaförler olarak hiç tatil yapmadıklarını ifade eden Başkan Erkal, berberler için yapılan uygulamanın benzeri olarak kuaförler için de pazartesi gününün tatil yapılmasını istediklerini belirtirken; şunları söyledi;

“Davetiniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızla her daim beraberiz, beraberde olacağız. Kuaför esnafının içinde bugün gerçekten huzur içindeyim. Çünkü Şükrü Başkanım ve Adnan Başkanım Sarıyerli esnafın her derdini çözerek, isteklerini yerine getirdiler. Ayaktayız ve hiç tatil yapmıyoruz. Pazartesi günü Sarıyer’deki esnafım tatil yapacak”.

Kuaför ve berberlerde özgürce siyaset ve yaşamın konuşulduğunun altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “Biz, bugüne kadar arkadaşlara destek veriyorsak bir beklenti içinde yapmadık. Hiçbir zaman böyle bir politikam olmadı. Amaç barış içinde, demokratik biçimde insanların birbirlerine yaklaşmaları ve yaşamın içinde olmalarını sağlamak. İnsan her zaman birbirinden razıdır. Kimseyi ayırmadan hizmetimizi yaptık. Hedefimiz, dünyanın en güzel parçası olan Sarıyer’e katkı sunabilmektir. Sizleri çok önemsiyorum, elçisiniz. Siyasetin, yaşamın konuşulmadığı hiçbir berber, kuaför salonu olmaz. Ben sizlerin yaşama katılmanızı bekliyorum. Berberler ve kuaförler Sarıyer’in elçiliğini yapsın, Sarıyer’i konuşsun, eksiklerimizi söylesin” şeklinde konuştu.