Diş görünümünde oluşan sorunlara Cad-Cam ve CEREC sistemleriyle çözüm getiren Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, ‘Gülüş tasarımı’ yaparak, dişlerin estetik değerini ve kişilerin özgüvenini geri kazandırıyor.

Denta Vita Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, kişilerin diş görünümünde oluşan sorunlara Cad-Cam ve CEREC sistemleriyle çözüm buluyor. İnsan ilişkilerinde ve estetik algısında dişlerin büyük bir önemi olduğunu dile getiren Diş Hekimi Aslı Özden, “Estetik bir duygu bilimidir ve güzelliği içerir. Güzelliğe tümdengelim olarak bakacak olursak yüz ve yüzü oluşturan parçalardan dişler büyük öneme sahiptir. İnsanlar arası ilişkilerdeyse ilk izlenimi ilk sıcaklığı verecek olan, sizi hatırlatacak şey gözünüzün beyaz kısmı ve parıldayan haliyle dişlerinizdir. Dişler rengiyle göze çarpar ama renk tam bir estetik gülüş için tek başına yetmeyecektir. Düzgün sıralanması, doğal durması, şekli itibariyle yüzünüzün geometrisine uyum sağlaması dinamik bir duruş sergilemesi çok önemlidir” dedi.
GÜLÜŞ TASARIMI KAVRAMI

Diş görünümünde meydana gelen problemlerin kişilerde özgüven azalmasına neden olduğunu belirten Diş Hekimi Özden, “Dişlerdeki renklenmeler, çapraşıklıklar, kırılmalar, eksiklikler, diş eti çekilmeleri bireylerde yavaş yavaş gülerken tedirginliğe, konuşurken eliyle ağzını kapatmaya, güven eksikliğine ve mutsuzluğa yol açabilir. Bu sorunların çözümüyle ilgili bizim alanımızı ilgilendiren “Gülüş tasarımı” diye bir kavram var. Gülümsemelerin değiştirilebileceği bilincine artık toplum olarak daha çok varmaya başladık” diye konuştu.
 “TEDAVİ PLANINI HASTA İLE BERABER NETLEŞTİRİYORUZ”

Gülüş tasarımı konusuna açıklık getirerek konuşmasını sürdüren Diş Hekimi Aslı Özden, şunları kaydetti: “Bunun içinde dudak, yanak, dişlerin rengi, dizilimi, hizalanması, boyu, embraşur dediğimiz aralarındaki açıklık miktarları, hacim ve şişkinliği,  diş etinin seviyesi ve bu faktörlerin kombinasyonu var. Biz ilk olarak profesyonel ortamda elde ettiğimiz fotoğraflar eşliğinde diş-diş eti-kemik durumunu klinik ve radyolojik olarak değerlendirerek tedavi planımızı hastamızla beraber netleştiriyoruz. Tedavi planımızı şekillendirirken tabi göz önüne aldığımız belli başlı noktalar var: Önce hastamızın bizden beklentisi nedir? Non-invaziv çalışma yani doğal diş dokularını olabildiğince nasıl koruyabiliriz? Çalışma zamanı, seans sayısı maksimum kalitede nasıl en az sayıda konforlu hale getirilebilir? Bu soruları cevaplandırdıktan sonra; gelişen teknoloji sayesinde hem hekimler hem de hastalar için konfor sağlayacak Cad-Cam CEREC sistemini kullanmaya başlıyoruz.”
CAD-CAM VE CEREC SİSTEMLERİ NEDİR?

Cad-Cam ve CEREC sistemleri hakkında bilgiler veren Özden, “Cad-Cam, bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim anlamına geliyor. Aslına bakarsanız 1980’li yılların başından itibaren süregelen gelişim içerisinde olan bir sistemden bahsediyoruz. CEREC ise bu iki konsepti birleştiren, diş hekimliği için geliştirilmiş, 3 boyutlu tasarım ve üretim cihazıdır. 3 boyut bize röntgende alınan sadece izdüşümsel olan 2 boyutlu görüntünün aksine bölgenin iç-dış yüzey şekli hakkında bilgi veriyor. Görüntüler ağız içi kamera ile alınıp bilgisayar ortamına aktarılıyor. Bu görüntülerin üzerinde uygun programlarla hastamızın ihtiyaçları baz alınarak estetik diş hekimliğinin kurallarına uygun tasarımımız yapılıyor. Bu teknoloji, gerektiğinde bu tasarımı değiştirebiliyor. Biz de son haliyle dijital restorasyonlarımızı, bireyin yüz fotoğrafı ile birleştirerek uyum kontrolünden sonra düğmeye basıyoruz. Tasarladığımız restorasyonlar; porselen bloklardan lamina, inleyonley dolgular, yine porselen ve zirkonyumdan kron köprüler mikrofreze makinesinde en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde kazınarak üretiliyor. Sonrasında kalan işlem, hazır materyalimizi alıp gerekli cilayı ileri teknoloji fırınlarda yapıp ağız içerisi için hazır hale getirmek oluyor” ifadelerini kullandı.
TEDAVİDE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Sistemin getirdiği avantajlara değinen Diş Hekimi Aslı Özden, “Geleneksel ölçü kaşığına ihtiyaç duyulmadan tüm işlem bitirilebiliyor. Çeşitlendirilebilir ve halen gelişimi devam eden, kontrol edilebilir estetiği ve dayanıklılığı standartlara bağlanmış, kullanım alanı geniş materyal seçeneği elde edilmiş oluyor. Bu da hata ihtimalini azaltıyor. Üretilen restorasyonun kalınlığı, hacmi, karşıt dişle ve kontak dişlerle teması, dizaynı, sınırları bilgisayar ekranı üzerinde kontrollü sistematik bir şekilde planlanıyor. Restorasyonların diş üzerinde hazırladığımız kavitesine adaptasyon hassasiyeti geleneksel metal-seramik sistemlerine göre çok daha iyileştirilmiş durumda olduğu için sızdırmaz sonuçlar elde ediyoruz” dedi.
“TEDAVİMİZİ TEK SEANSTA BİTİREBİLİYORUZ”

Cad-Cam ve CEREC sistemleriyle ‘Tek Seans Diş Hekimliği’ yöntemini hayata geçirdiklerini anlatan Aslı Özden, “Böylece seanslar arası gerekli geçici restorasyonlara ihtiyacımız kalmadan, tedavimizi tek seansta bitiriyoruz. Ayrıca öngörülebilir estetik sonuçlar elde ediyoruz. Hastamızın koltuğa oturduğu andaki diş şeklini hafızaya alıp, gerekli tedavisinde kullanılmak üzere kopya edebiliyoruz. Tek seansta 1 saat gibi kısa bir sürede nihai sonuca ulaşabildiğimiz için; inley, onley dolgularla çok fazla harabiyete uğramış desteksiz diş dokularına yapacağımız tedavinin, çiğneme kuvvetlerine karşı çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlayabiliyoruz. Yapılan restorasyonun ölçüsü ve tasarımı, daha sonra kontrol edilmek ya da tekrar kullanılmak istenirse kayıtlı olarak kalıyor” şeklinde konuştu.

Mesarburnu Cad. No:105 Kat:2 Sarıyer
0212 242 12 24