Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Orta okulu ile İstanbul Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlk ve Orta okulunun başlattıkları kardeş okul projesi hayata geçirildi.


Çanakkale'nin  Gelibolu ilçesinde bulunan Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Orta okulu ile İstanbul  Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlk ve Orta okulunun başlattıkları kardeş okul projesi hayata geçirildi.

İlk proje uygulaması için atılan kardeş okul uygulamasına 8 öğrenci, 3 öğretmen ve bir müdür olmak üzere 12 kişilik grupla gelen İstanbul Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlk ve Ortaokuluna, ilk olarak ilçedeki tarihi yerler gezdirildi. Bunun ardından misafir öğrenci ve öğretmenlere ev sahibi okulu olan  Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Orta okulu tarafından şehitlikler gezdirildi. Geceyi ev sahibi okulun misafirhanesinde geçiren misafir gruba öğrenciler tarafından eğlence düzenlendi.

Gündüz ise misafir öğrencilere ilçeye 5 km mesafede bulunan petrol tesislerinde mangal partisi düzenlendi. Burada konuşan misafir okulun Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler Müjdat Kalkan, "Çanakkale, Türk milletinin ortak değeridir. Bizim çocuklarımız bu değeri görmüyorlar ama kalplerinden hissediyorlar. Ev sahibi kardeş okulumuzun başlattığı bu proje sayesinde şehitlerimizi anma ve anlama açısından çok faydalı olmuştur. Bu projenin diğer okullara da örnek olmasını diliyorum ve bizi burada ağırlayan kardeş okulumuzun yönetici ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" dedi.

ÇAVUŞ: SARIYER’İ ÇANAKKALE’DEN AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYDUK

Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokul müdürü Ali Demirdağ, "Kardeş okul projemiz kapsamında misafir ettiğimiz,  İstanbul  Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlk ve Orta okulu öğretmen ve öğrencilerini okulumuzda ağırlamaktan mutlu olduk" dedi.