Sarıyer'in günden güne gelişen ve değişen mahallesi olan Ferahevler Mahallesi bir mekana daha ev sahipliği yaptı. Adnan Kahveci Caddesi'nde açılan Antep Sofrası kısa zaman içinde Sarıyerlilerin tercih ettiği mekan olmayı ve mahallenin adını güzelleştirmeyi başardı.

3

Ferahevler Mahallesi yepyeni bir mekana kavuştu. Antep Sofrası şehir kaosunun içinde saklanmış bir gizli bahçe. Yeşillikler içinde ve su sesiyle lezzetli yemekler yeme fırsatı sunan işletme kısa zamanda Sarıyerlilerin tercih ettiği yerler arasına girdi. Yaklaşık yirmi yıldır usta aşçılık yapan Ali Eroğlu  ve yeğenleri tarafından işletilen Antep Sofrası, zengin menüsü ile doğal konseptte hizmet veriyor. Güneydoğu mutfağının birçok yemeğinin yer aldığı restoranda en çok önemsenen şey hijyen ve güleryüzlü hizmet. Restorantta çiğ köfteden şiş çeşitlerine, çorbalardan künefe tatlısına kadar geniş yemek yelpazesi sunuluyor.

Özel lezzet: Haşhaş kebabı

İşletme sahiplerinden Ali Eroğlu, müşterilere, evlerine gelen misafir gözüyle baktıklarını söyledi. Kendilerinin yemeyecekleri yemeği müşterilerine sunmayacaklarını vurgulayan Eroğlu, “İşletmemizde önemsediğimiz şeylerin başında sıcakkanlılık ve hoşgörü geliyor. Elbette mutfağımızda temizlik kurallarını önemsiyoruz. Çünkü gıda işi hassasiyet isteyen bir alandır. Misafirlerimizin buradan ayrılırken yüzlerinin güldüğünü görmek bizi de mutlu ediyor. Burası bizim ekmek teknemiz ama insanları memnun etmek de bizim için önemli” dedi. Benzer restorantlardan kendilerini ayıran en önemli özelliğin işi bilen personelle çalışmak olduğunu belirten Ali Eroğlu, “Kendim de yıllardır mutfak işindeyim. Çalışma arkadaşlarım da bu işin içinden gelen profesyonel insanlar” diye konuştu. Antep Sofrası'nın en özel yemeği Antep yöresinin meşhur lezzetlerinden olan Haşhaş Kebabı.  Sarıyer'de haşhaş kebapla duyulduklarını belirten Eroğlu, “Yöresel bir tat olan haşhaş kebabını Sarıyerliler çok sevdi. İnsanlara farklı bir hizmet sunmak onlarla başka bir lezzet sunmak ayrı bir sevinç” dedi.

Çocukluk hayallerini gerçekleştirdi

543 yaşında olan işletmeci Ali Eroğlu, çocukluğunda beyaz önlükle çalışmanın hayalini kurarmış. 16 yaşında iş hayatına atılan Eroğlu, ilk olarak hastanede kantin işletmeciliği yapmış. “Beyaz önlüklü doktorların içinde işletmecilik yaptım. Sonra da beyaz önlük giyerek aşçılık yaptım. Beyaz benim için temizlik ve şeffaflığın adıdır” diye konuşan Eroğlu, “Hayallerimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Başarıya götüren şey kararlılık ve insana saygı duymaktır” şeklinde konuştu.

Yeşilin içinde doğayla yemek keyfi

Sarıyer'in yeni lezzet durağı olan Antep Sofrası'nda 10 personel çalışıyor. Lezzetli yemekler Antep'ten restorantta, çalışmak için gelen usta aşçının elinden çıkıyor. Ali Eroğlu, müşterilerin damak tatlarını önemsediklerini tercihleriyle belli ediyor. Sarıyer'de gizli bir cennet köşesi gibi olan açık ve kapalı alandan oluşan Antep Sofrası'nda ev ve işyerlerine servis de var. Haftanın her günü gece yarısına dek açık olan mekanda toplantılar düzenleme imkanı da sağlanıyor.

2

Ferahevler Mah. Adnan Kahveci Cad. No: 44 Sarıyer - İstanbul

Paket Servis ve Rezervasyon: 0212 223 62 08