Sarıyer’de ikinci riskli alan ilanı Derbent Mahallesi’ne geldi. Derbent daha önce de riskli alan ilan edilmiş ancak Danıştay’ta bu karar iptale dilmişti. Bakanlar Kurulu’ndan geçen ‘Riskli alan’ ilanına ilişkin karar, 3 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.
Sarıyer’de art arta ‘Riskli alan’ kararları alınmaya başladı. Daha önce Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ile ilgili alınan riskli alan kararı bu kez Derbent için alındı.

Bakanlar Kurulu’nun Derbent ile ilgili riskli alan ilanına ilişkin kararı, 3 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlar Kurulu kararına göre, Sarıyer’e bağlı Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahalleleri sınırları içinde kalan bazı alanlar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre riskli alan ilan edildi.

DAHA ÖNCEKİ KARAR İPTAL EDİLMİŞTİ

Derbent (Çamlıtepe) mahallesi, 2013’te daha önce de Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edilmiş, ancak mahalle halkının Danıştay’da açtığı davadan sonra riskli alan kararı iptal edilmişti. Bu karardan sonra Derbent şimdi ikinci kez riskli alan olarak ilan edildi.

DERBENT SAKİNLERİ NE YAPACAK

Geçtiğimiz günlerde de Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Baltalimanı’nda da bazı bölgeler riskli alan ilan edilmişti. Bunun ardından  mahalle sakinleri bu duruma itiraz için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe vermeye başladı. Derbent’te son gelişmeyle birlikte mahalle sakinlerinin atacağı adım merak konusu oldu.

http://www.sariyerposta.com