Sarıyer  Piyasa Caddesi üzerinde bulunan ve MÖ 6.000’den günümüze kadar Anadolu ve Türk-İslam Eserlerinin sergilendiği  Sadberk Hanım Müzesi’ne ziyaretçi akını.

14 Ekim 1980 tarihinde Sarıyer-Büyükdere’deki Azaryan Yalısı’nda, Vehbi Koç’un eşi Sadberk Koç’un anısına, kişisel koleksiyonunu sergilemek üzere açılan Sadberk Hanım Müzesi, daha sonra 1983 yılında yalının yanındaki bina da restore edilerek “Sevgi Gönül Binası” adıyla müze alanına katılmıştı.

BİNLERCE ESER ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Bugün müzenin bünyesinde 19 bini aşkın eser bulunuyor. Sevgi Gönül Binası’nda MÖ 6 bin yıllarından Bizans dönemi sonuna kadar Anadolu’da yaşamış uygarlıklara ait arkeolojik eserler; Azaryan Yalısı’nda ise Osmanlı ağırlıklı İslâm eserleri, Osmanlılar için yapılmış Avrupa, Uzak ve Yakın Doğu eserleri ile Osmanlı dönemi dokumaları, kıyafetleri ve işlemeleri sergileniyor. Müzenin zengin koleksiyonları, sanatseverlere dönemsel sergiler ve sergi yayınları ile sunuluyor. Çocuklara yönelik eğitim çalışmaları da Sadberk Hanım Müzesi'nin önemli faaliyetleri arasında yer alıyor.