Ev konseptinde oluşturduğu Şapkalı Kedi Sanat Atölyesi’nde, yediden yetmişe birçok kadına el sanatları eğitimi veren Sedef Gürbüzoğlu, turizm işletmeciliğinden sanata uzanan hikayesini gazetemize anlattı.

Uzun yıllar turizm başta olmak üzere özel sektörde çalışan Sedef Gürbüzoğlu, 40 yaşında keşfettiği sanat yeteneğini, kısa bir süre önce açtığı Şapkalı Kedi Sanat Atölyesi ile taçlandırdı. Sarıyer Belediyesinin halk eğitim kurslarına giderek ahşap boyamacılığıyla tanıştığını belirten Sedef Hanım, “Burada yeteneklerimin farkına vardım ve kendimi geliştirmek istedim. Ardından özel atölyelerde de kursa giderek bu işin profesyonel eğitimini aldım” dedi.

“Yaptığım iş büyük ilgi gördü”


İlk olarak eski mobilyalar üzerinde çalıştığını ve onları dönüştürdüğünü dile getiren Gürbüzoğlu, “Yaptığım iş, çevremdeki insanlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Onlar da mobilya dönüşümü istemeye başladı. Önceleri sehpayla gelen insanlar daha sonra yatak odası takımı ile geldiler. Eve sığamaz olunca atölyeye geçiş yaptım. Eşim Cengiz Gürbüzoğlu’nun da bu süreçte çok büyük katkısı oldu” şeklinde konuştu.

Ev sıcaklığında ortam


Seramik ve ahşap boyamadan duvar tasarımlarına, polyester boyamadan duvar panolarına kadar her türlü çalışmanın yapıldığı atölye; insanlara ev sıcaklığında bir ortam sunuyor. Pazar günleri dışında her gün eğitimler verdiğini belirten Sedef Hanım, “Kadınların günlük streslerini atmaları ve sosyalleşmelerini sağlayan atölyemizi ticari kaygıyla kurmadık. Onlar burada, kendilerinin bir şey başardığını gördükçe mutlu oluyorlar. Çalışan hanımlar için akşam saatlerinde de atölyemizi açık tutuyoruz” dedi.

Şapkalı Kedi’nin hikayesi


Atölyesine verdiği Şapkalı Kedi adının hikayesini anlatan Gürbüzoğlu, “Köpek fobim nedeniyle ve sürekli şapka taktığım için üniversite yıllarında bana Şapkalı Kedi lakabını taktılar. Çevremdeki birçok insan adımı değil, lakabımı biliyor” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer Belediyesine teşekkür ediyorum”


Sanat atölyesinde aynı zamanda Cadence’nin Sarıyer bayiliğini üstlendiğini belirten Sedef Hanım, “Bahar mevsiminde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla bir açılış yapmak istiyorum. Çünkü burayı açmamdaki ilk vesile belediyenin düzenlediği kurslar oldu. Sizin aracılığınızla onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte en başından bugüne kadar bir an olsun bile benden desteğini esirgemeyen eşime ve dostlarıma da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

PTT Evleri Mah. Kanuni Sultan Süleyman Cad. No: 17 Sarıyer
0212 218 41 12 - 0501 202 58 64