Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi sabah Sarıyer’i esir aldı! Her taraf beyaza bürünürken, cadde ve sokaklar kardan geçilmez oldu.
Günlerdir meterolojinin haber verdiği kar nihayet geldi! Akşam saatlerinde İstanbul’da başlayan kar yağışı gece rüzgarında etkisiyle tipiye döndü. Sabah saatlerinde 25 santimetreyi bulan kar, Sarıyer’de de hayatı adeta durdurdu.

YOĞUN KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız sürüyor. İstanbul’un birçok noktasında etkisini gösteren kar yağışı Sarıyer’de de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bastıran kar yağışı ve tipi birçok noktada trafiği kilitledi. Kapanan yolları belediye ekipleri grayderlerle açmaya çalışırken, özellikle toplu ulaşım araçlarının çalışmaması erken saatlerde işe gitmek isteyen vatandaşları etkiledi.  Buzlanma yüzünden yolda kalan araçları vatandaşlar, çalıştırmak için uzun süre uğraştı.   3. Köprü Kuzey Çevre Otoyolunda Odayeri kavşağı Ankara istikametinde 3 TIR'ın yolda yan yattığı öğrenildi.

Meteroloji kar yağışı ve soğuk havanın önümüzdeki çarşamba gününe kadar süreceğini bildirdi. Bugün gün boyu şiddetli olarak sürmesi tahmin edilen kar yağışının, yarın ve pazartesi günü de hafif şiddetle devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise gece saatlerinde eksi 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

http://www.sariyerposta.com/