Sarıyer Muhtarlarından Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, Demirciköy Mahalle Muhtarı Nebahat İmamoğlu, Kilyos Mahalle Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı İBB meclis toplantısına katıldı.

Sarıyer Muhtarları, İstanbul Büyükşehir (İBB) Meclis Toplantısı öncesinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup odalarını ziyaret etti. Muhtarlara, CHP-İBB ve Sarıyer Meclis Üyesi Gökan Zeybek ev sahipliği yaptı.

Üçüncü köprü gürültü kirliliği oluşturuyor

Sarıyer muhtarlarının İBB’yi ziyaret sebebi ise, 3. Köprü sonrası mahallelerinden gelen şikayet ve rahatsızlıklardı. Muhtarların isteklerini dinleyen Zeybek, AK Parti ve CHP grup odalarında meclis üyeleri ile muhtarları dinledi. Yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakın olan mahallelerin sokak ve evlerinde gürültü kirliliği yaşandığı şikayetlerini belirten muhtarlar, “Mahalle sakinlerinin evlerinin içerisinde dahi rahatsızlık veren bir uğultunun geldiği, bu yüksek seste uğultunun önlenmesi için ses panellerinin yapılması gerekli” ifadelerinde bulundu. Sorunun çözümüne ilişkin CHP ve İBB meclis üyeleri Gökan Zeybek, Oktay Aksu ve Ali Rıza Yılmaz, Sarıyer Muhtarları ile gurup odaları ziyareti sonrası kısa bir sohbet gerçekleştirdiler.