AASarıyer Muhtarlar Derneği genel guruldan sonraki ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirerek, görev bölümü yaptı.

Darüşşfaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak bir kez daha dernek başkanlığına getirilirken, Başkan Yardımcılıklarına Halil Özkaya (Uskumruköy) ve Turan Öztürk (Ferahevler) seçildi. Derneğin Genel Sekreterleri Şakir Şahin (Emirgan) ve Osman Karaçam  (FSM Mahallesi) olurken,   Muhasip üyeliğe Engin Cevahiroğlu (Yeniköy) getirildi. Ayhan Yılmaz (Pınar), Ali Haydar Arslan (Baltalimanı) ve Ahmet Çınar (Yenimahalle) ise halkla ilişkilerden sorumlu olarak görev yapacaklar.

PROTOKOLÜ ZİYARET EDİYORLARmuhtarlar_toplantı-15

Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ile Yönetim Kurulu Üyeleri görev dağılımı yaptıktan sonra ilçe protokolüne ziyaretler gerçekleştirmeye başladı ve ilk olarak İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Taksim Gezi Parkı protestoları konuşuldu. Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak bu konuda; “ Taksim Gezi Parkı olayları ülkemiz insanlarının demokratik haklarını arama gösterisidir. Ancak bu olaylar sırasında marjinal grupların provokasyonlarına gelinmemesi gerekir. Sarıyer’de de destek amaçlı protesto gösterileri yapıldı ancak bu hiçbir zaman ilçemizin huzur ve sukunetini bozucu bir hareket olmadı.  Bu konuda insanlarımızın sağduyulu davranmaya devam etmesini diliyorum. Emniyet görevlilerimizin de,  halkımızın bu iyi niyetli demokratik tepkisine karşı ılımlı ve yasalar çerçevesinde ölçülü davranması gerektiğini belirtmek isterim” dedi.

Sarıyer Muhtarlar Derneği yöneticileri önümüzdeki günlerde Kaymakam Ömer Karaman ile Belediye Başkanı Şükrü Genç’i de ziyaret edeceklerini bildirdiler.