DSCF8207Sarıyer Müftülüğü, eskiden kaymakamlık olarak kullanılan binanın tadilatla yeniden düzenlenmesinden sonra buraya taşındı. Binanın zemin katındaki Merkez Mahallesi Aile Sağlık Merkezi de yenilenip, hizmetini aynı yerde sürdürmeye başladı.

Daha önce Ali Kethuda Camisi Derneği’ne ait binayı kiralık olarak kullanan Sarıyer Müftülüğü, Kaymakamlığın Ferahevler’e taşınmasından sonra boşalan yeri tadilat yaptırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla gerçekleştirilen bina müftülüğün kullanımına uygun hale getirilirken, personele de ayrı DSCF8316ayrı çalışma alanları oluşturuldu.

Yeni binalarına taşındıktan sonra Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı’yı konuk eden Müftü İbrahim Gemici, binanın bölümlerini gezdirip, bilgi verdi. Yeni yerlerinden memnun olduklarını söyleyen Gemici, “Allah bu binayı bize kazandıranlardan razı olsun. Burada vatandaşlarımıza daha geniş kapsamlı ve rahat bir şekilde çalışarak hizmet vereceğiz” dedi.

 

SARIYERLİLER YENİ MÜFTÜLÜK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
DSCF8210Üç yılı geçen bir süredir Sarıyer’de görev yapan Müftü İbrahim
Gemici yeni binanın daha kullanışlı olduğunu söylerken, Sarıyerli vatandaşlar da, “Sarıyer’e yakışan bir müftülük oldu. Yapanlara teşekkür ederiz” dediler.

Sarıyer’de bulunduğu sürede müftülüğün yanı sıra üç yıldan beri Hac’da koordinatör olarak da görevlendirilen İbrahim Gemici ise, vatandaşlar tarafından sevilip sayılan, görevine çok yönlü yaklaşıp, halka her anlamda destek olan bir kişi olarak biliniyor. Daha önce görev yaptığı yerlere de müftülük binası ve dini sosyal tesisler  kazandıran İbrahim Gemici bir süre Almanya’da da din görevlisi DSCF8323olarak çalıştı.

Gemici’nin çabasıyla Sarıyer’e kazandırılan yeni müftülük binası için şu an İl Özel İdaresi’ne belli bir miktar kira ödeniyor. Özel İdare’nin yerel seçimden sonra kapatılmasıyla sahip olduğu gayrımenkullerin İBB’ye geçeceği, ondan sonra binanın Sarıyer Müftülüğü’ne tahsis edileceği öğrenildi.