Uluslararası başarılara imza atan Sarıyer Belediyesi Akdeniz’in merkezinde yüksek bir başarıya daha imza atarak Dünya folkloründe yine söz sahibi olmayı başardı.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in Uluslararası Bosphorus Festivali projesi kapsamında projelendirilecek olan, Sarıyer, Dünya,Barış,Kültür ve Folklor Festivali için bir ön çalışma sayılabilecek Uluslararası Rotondo Kültür Festivaline Sarıyer Halk Dansları Topluluğu katıldı.

San Giovanni, Rotondo’da düzenlenen uluslararası Folklor şenliğine Sarıyer Halk Dansları Topluluğu katıldı, 6 ülkenin katıldığı festivalde halk dansları topluluğu 3 gün boyunca göstermiş olduğu mükemmel performans ile İtalya da efsane oldu.

Festivale katılan ülkeler içinde en fazla ilgiyi gören grup oldu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin 6 değişik oyunu ile çok güzel bir performans yakalayan topluluk, halk oyunlarında kemençede Muhammet Talha Kul, Zurna’da Özgür Altun uluslararası başarılarına bir yenisini daha eklediler, Yılların Profesyonel Halk Dansları yöneticisi İsmail Çelik’İn hazırlamış olduğu profesyonel ekip, Ercan Ayata, Kubilay Kandaz, Hakan Özkan hocaların hazırlamış olduğu profesyonel ekip Yeni bir başarıya daha imza attılar.

Sarıyer Halk Dansları Topluluğu 2014 yılında 33 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Macaristan Summer Fest ‘de en başarılı ekip seçilmişti.

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, gerçekçi projeleri, ciddi çalışmalar ile Sarıyer halkına kazandırmanın ve Sarıyer Belediyesi bünyesinde bulunan eğitim merkezleri ve okullarda, her yaştan insana hitap edecek ve yarınların kültürel etkinliklerde folklorun tüm kazanımlarını, gençlere adapte ederek, sosyal projeyi en iyi şekilde değerlendiriyor.

Rotondo Festivaline Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, CHP Meclis Üyeleri Mustafa Balcı, Aysin Günen, AKP Meclis Üyeleri Nurettin Çelik, Abdullah Akşahin, Mehmet Yaman iştirak ettiler