Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi, her yıl ortalamaların üzerinde artan evlilik talebi ile dikkat çekmeye devam ediyor. Darüşşafaka Metro İstasyonu çıkışındaki Sarıyer Belediyesi Evlendirme Şefliği’ne gelen müracaatlar her yıl yüzde 35 civarında artıyor.

Sarıyer Belediyesi, iki evlendirme memuru ve üç personeliyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Evlendirme Şefliği aylık ortalama 300 evlilik müracaatı alırken, 2016 sonuna kadar bu sayının 4 bine ulaşması bekleniyor. Sarıyer Belediyesi evlendirme memuru Gönül İler, 2015’te 3 bin 62 başvurunun, 2014’ de 2 bin 290 olduğuna işaret ederek, “Her geçen yıl Sarıyer Belediyesi Evlendirme dairesine olan talep, ortalamaların üzerinde artıyordedi.

Yoğun talebin nedenleri

Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve Evlendirme Şefliği hakkında bilgi veren Evlendirme Memuru Seren Cabbas, yoğun talebin Evlendirme Şefliği’nin çok merkezi bir yerde olmasının yanı sıra konforlu ve güler yüzlü hizmet verilmesinden kaynaklandığının altını çizdi. Uzun yıllar boyunca Sarıyer İlçe Merkezi’nde kısıtlı imkânlarla hizmet vermeye çalışan Şeflik, yeni binasında 365 oturmalı olmak üzere 500 kişilik kapasiteyle konuklarını ağırlıyor. Eski Şeflikte fuaye ve nikah salonu iç içe iken yeni binada altı adet gelin, 600 ila 800 kişi kapasiteli balo ve 200-250 kişilik kokteyl salonu lüks ve modern görüntüsüyle Sarıyerlilere hak ettikleri konforu ve rahatlığı yaşatmaya devam ediyor.