11Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat Günleri’nin ikincisi 15-16-17-18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Geçen yılkinden daha geniş kapsamlı olarak organize edilen kültür ve sanat etkinliğinde bu yıl öykü yarışmasının yanı sıra Sarı Platform Derneği ile ortaklaşa bir de şiir yarışması düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organizasyon çalışmaları sürdürülen Edebiyat Günleri’nin daha güzel ve geniş katılımlı gerçekleşmesi için birçok şair, yazar ve basın mensubu destek veriyor.2

ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASINA KATILIM DEVAM EDİYOR

Geçen yıl ilki düzenlenen Edebiyat Günleri’ne çok sayıda şair, yazar ve sanatçı katılmış, gerçekleştirilen kitap fuarı, konferans, panel, gezi, söyleşi ve yarışmalarla Sarıyer'de muhteşem bir kültür-sanat rüzgarı esmişti. 

Hıfzı Topuz, Ahmet Ümit, Füruzan, Cezmi Ersöz, Özcan Karabulut, Sinan Meydan, Sezer Ateş Ayvaz, Nursel Duruel, Faruk Duman, İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Cafer Hergünsel, Nurten Ertul, Emine Topçu, Emine Koç ve İlknur Yılmaz gibi şair ve yazarların da katılıp, okurlarına kitaplarını imzaladığı kitap fuarında ise bu yıl da aynı şekilde birçok edebiyatçı ve sanatçının Sarıyerlilerle buluşturulması için çalışmalar devam ediyor.

Ayrıca 1. Edebiyat Günleri’nin organizesi ve yarışmalara gönderilen eserlerin değerlendirilmesi konusunda destek verip, görev üstlenen Halil Genç, İbrahim Balcı, Tuncay Dağlı, Ercan Zor, Ayhan Yeşiltaş, Cafer Hergünsel ve Özcan Aydın bu yıl da aynı şekilde çalışmalarını sürdürürken, yeni yazar ve şairler de gruba katılarak katkı sağlayacak.  1

 BÜYÜKDERE'DEKİ KÜLTÜR PARK'TA YAPILACAK

2. Sarıyer Edebiyat Günleri için bu yıl Büyükdere'deki eski belediye garajının yeri düzenlendi. Sarıyer Belediyesi tarafından kültür park haline getirilen ve içinde öykücü Demirtaş Ceyhun'un adının verildiği kütüphane de bulunan alanda yine kitap fuarı açılıp, imza günleri yapılacak. Etkinliğin son günündeki ödül töreni de burada gerçekleştiriklecek.

Düzenlenen öykü ve şiir yarışmasına bu güne kadar yüzlerce şair ve yazar eser gönderdi, katılımın devam ettiği yarışmalara eser göndermeyi düşünenler Sarıyer Belediyesi web sitesinden koşulları öğrenebiliyorlar.