Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Pazar başta esnaf olmak üzere vatandaşların tepkisini çekiyor. Esnaf, fiyatların çok da ucuz olmadığı pazarın işlerini sekteye uğrattığından yakınırken, vatandaşlar Atatürk Heykeli’nin sık sık kurulan bu Pazar stantlarıyla perdelenmesine tepki gösteriyor
Son zamanlarda Sarıyer’in merkezi olan Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Heykeli, kurulan alışveriş stantlarıyla adeta Pazar yerine döndü. Vatandaşlar, ilçenin en önemli meydanının bu şekilde sık sık Pazar yerine dönüştürülmesine tepkili. Sadece vatandaşların tepkisi Atatürk Heykeli’nin kapatılmasıyla sınırlı değil, esnafta bu duruma tepki gösteriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verildiği ileri sürülen alışveriş stantlarının Sarıyer esnafının işlerine darbe vurması da tepkileri artırıyor. Esnaf, “Zaten piyasa iyi değil, işler durgun. Bunun yanında vergisiz, kirasız kurulan bu Pazar üç beş kuruşluk işimizi de elimizden alıyor. Bu kadar sık Cumhuriyet Meydanı Pazar yerine çevrilmemeli.”diyor.

SARIYER ESNAFI DA SİNEK AVLIYOR!

Bu arada, Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Pazar Sarıyer’deki vatandaşlar tarafından sosyal medya sayfalarına da taşındı. İbrahim Balcı, facebook sayfasında yer verdiği Pazar fotoğraflarına  “Sarıyer Atatürk Meydanı’nda pazar kuruldu. Kim izin verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi Sarıyer Belediyesi mi İstanbul Büyükşehir Belediyesi diyorlar. Her kimse Sarıyer esnafını cezalandırdı. Fiyatlar market ve bakkal fiyatlarından daha pahalı ama bir şey misali halk gidiyor. Sarıyer esnafı da sinek avlıyor. Burada amaç galiba Atatürk heykelini görünmez kılmak. Meydan orada pazar kurulmuş peki Atatürk heykeli nerede?” yorumunu yaptı.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanı’nın geçtiğimiz günlerde çöp yığınlarıyla da gündeme gelmesi, vatandaşların tepkisini çekmişti. Sarıyerliler Cumhuriyet Meydanı’nın Sarıyer’in en önemli vitrini olduğuna işaret ederek, ilgili kurum ve yetkililerden daha özen gösterilmesini bekliyor.

http://www.sariyerposta.com