Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan eğlenceleri kapsamında düzenlediği konserlere Niyazi Koyuncu damgasını vurdu.

Her akşam başka sanatçıları ağırlayan İstinye Tersane alanında ki dev sahnede hayranları ile buluşan Koyuncu’ya Karadeniz’in ezgileri ile dolu konserinde binlerce Sarıyerlinin coşkusu ortak oldu.

Halk Dansları Topluluğu gösterisi büyüledi

İstinye Tersane alanında düzenlenen konser öncesinde Sarıyer Halk Dansları Topluluğu hazırladıkları gösteri ile sahne aldılar. Alanı dolduran vatandaşların büyülenen bakışları altında yarım saat sahnede kalan dansçıların farklı yöreleri temsil eden kareografileri büyük beğeni kazandı. Anadolu’nun özünü yansıtan dansların Sarıyer’e taşındığı gösteride Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sürprizi yapıldı. Zeybek oyununda sahneye efenin çıkmasıyla dev ekranda Başkan Genç’in Zafer şiiri yayınlandı ve izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Kemençe ve tulum sesleri yükseldi

İstinye’den kemençe ve tulum seslerinin yükseldiği, horonların çekildiği gecede on yıl önce yakalandığı amansız hastalık sonucu vefat eden Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu’da unutulmadı. Niyazi Koyuncu, göklere gitsin istediği “Gelevera Deresi” türküsünü abisi için seslendirirken, alanı dolduran vatandaşlarda hep bir ağızdan eşlik etti. Orkestrası ile tam bir uyum içinde olan Koyuncu, sahne enerjisini kendisini dinlemeye gelen hayranlarına aktardı.
Sarıyerlilerin horona, kemençe ve tulum sesine doyduğu konserde Karadeniz’in güçlü sesi Niyazi Koyuncu’ya çiçeğini veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Koyuncu’ya ve orkestrasına teşekkür etti.

'Türkiye’ye örnek olacağız'

Sarıyer’in büyük bir uluslararası festivale ev sahipliği yapacağının müjdesini veren Başkan Genç, yaptığı konuşmada, “Sarıyer’de dostluğu, sevgiyi üst seviyeye çıkartarak, kimliklerinden dolayı kimseyi birbirinden ayırmayarak Türkiye’ye örnek olacağız. Dünyanın kültürel, alt yapı ve gelenekler olarak en zengin ülkesiyiz. Bunları zaman zaman kaybetmeye başladık ama siz gençlerle bunları geri toplayacağız. Halk oyunları ekibimiz, Niyazi Koyuncu ve bu sahnede yer alan sanatçılarımızla kültürümüzü hep birlikte yaşayacağız. Buranın ismini barış ve huzur alanı olarak koyduk. Onun için beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.