Sarıyer Belediyesi, ilçede görev yapan öğretmenlerin davetli olduğu “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Sevcan Orhan’ın sahne aldığı etkinlikle kutladı.
Sarıyer Belediyesi, düzenlediği görkemli bir gece ile ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin gönlünü aldı! İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’ın da katıldığı geceye telefonla Şırnak’tan bağlanan köy öğretmeni Ezgi Aslankabaklı anlattıklarıyla herkesi duygulandırdı.

ezgi-ogretmen-2EZGİ ÖĞRETMEN HERKESİ DUYGULANDIRDI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in okuluna yardım ettiği Ezgi Aslankabaklı Başkan Genç’in konuşma yaptığı sırada Şırnak’tan arayarak; “Bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Doğuda olmayı bir şansızlık olarak görmüyorum aksine buradaki öğrencilerin hayatında küçücük bir değişiklik yapabildiysem bunu bir şans olarak görüyorum. Coğrafyadan dolayı çeşitli imkânsızlıklarla boğuşan bu çocuklara destek elinizi uzatan siz Sarıyer Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum. Oradaki tüm öğretmenlerin de öğretmenler gününü kutluyorum. Çocuklarımın gözlerinde mutluluğu görme fırsatını bana verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Başkan Genç ise Ezgi öğretmene hitaben “Bu ülkeye bu yurda katkısı olan Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğretmenlerimizin ellerini öpüyorum, yaşları senden küçük olsalar bile.” diyerek yanıt verdi. Ezgi Öğretmenin konuşması salonda hüzünlü bir hava estirirken ayakta alkışlandı. Başkan Genç, Ezgi Öğretmeni ve öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul’a davet eti.

“77 ÖĞRETMENİ AÇIKLAYAMIYORUM!”

ezgi-ogretmen-1Belediye Başkanı Şükrü Genç salonda bulunan öğretmenlere yaptığı konuşmasında “Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaçları olan okullar ile görüşün, arkadaşlıklar kurun ve çözemediğiniz her an bize gelin. Çözüm konusunda hep birlikte bir ortaklık kurar hepsini çözeriz.” diye seslendi. Başkan Şükrü genç konuşmasında Van Depremi sırasında kaybedilen 77 öğretmenin üzüntüsünü bu ülkenin yerel yöneticilerinden birisi olarak hala kendisine açıklayamadığını dile getirdi.

ÖĞRETMENLER ŞİİR OKUDU!

Gecede Rumeli Feneri İlkokulu öğretmeni Nurettin Aslan okuduğu ‘Öğretmenim’ adlı şiiri okurken ardından Sarıyer’in en genç öğretmeni Mehmet Yıldız ve en kıdemli öğretmeni Mustafa Yetiş ’in söz aldı. Mehmet Yıldız konuşmasında “Öğretmenler, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan ve yaşamları boyunca topluma öncülük edenlerdir” dedi.

Kürsüye çıkan Mustafa Yetiş ise, öğretmenliğin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olduğunu söyleyerek zamanla gelişen, değişen ama hiçbir zaman maddi yanı olmayan bir iş olduğunu söyledi. Yetiş, “Öğretmen bilgi verirken, paylaşıp kazandırırken sevgi olmak zorundadır.”dedi.

“ EĞİTİM ORDUSU NEFERLERİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

ezgi-ogretmen-3Gecede bir konuşmada İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz yaptı. “Eğitim ordusu neferleri gününüz kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Tahmaz, “Bu güzel atmosferde buluşmamızı sağlayan Sarıyer Belediyesine teşekkür ediyorum. Sarıyer’de 214 okul, 53 bin 925 öğrenci, 4 bin 275 öğretmen ile hizmet vermekteyiz. Başta Sarıyer Belediye Başkanı olmak üzere eğitime yardım elini uzatan herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitim de birçok eksiklikler var ama bizler uzattığımız yardım elleriyle bu eksikleri olabildiğince gidermeliyiz.”diye konuştu.

Gece daha sonra ünlü sanatçı Sevcan Orhan verdiği konserle devam etti.