SAarıyer Turgut Akan İlkokulu Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Alptekin Yüksel, ‘Aynaların Hafızası’ adlı resim sergisindeki eserlerde insanları kendi iç dünyalarına yolculuk ettiriyor.

Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılan sergiyi gezenler Yüksel’in her eserinde ayrı bir duyguya kapılıp, yorumlar yaparak, hayatın ve insanların farklı yüzlerini görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber tarafından açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergilenen eserler hakkında yapılan yorumlara kendisi de katılarak, insanların benlik kavramını karikatürize Fettiğini söyleyen Yüksel, “Değişik zamanlardaki ruh haliyle çizilen eskizlerin zaman mekan ikilisiyle birlikteliği, düşsel yaratıları doğurur” dedi.

İSTANBUL'U YORGUN BİR KADIN OLARAK TASVİR ETTİ

Çalışmalarını İstanbul’daki atelyesinde sürdüren Alptekin Yüksel şu ana kadar birçok kişisel ve karma sergiye imza attı. 23 Haziran’a kadar açık kalacak sergide bulunan bir eserinde ise İstanbul’u yorgun bir kadın şeklinde tasvir eden Yüksel bir şairin ‘Bir kadın sev İstanbul kadar güzel olsun’ sözüne atıfta bulunup, ‘Bir kadın sev İstanbul kadar yorgun olmasın’ dedi…

"ÇAPULCULARI ÇİZMİŞ"

BAlptekin Yüksel’in sergisindeki eserlerinden birinde eylem yapan göstericilerin tasvir edildiğini gören Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ise, “Alptekin bey çapulcuları iki yıl önce görüp, resmetmiş, öngörülü sanatçı olduğunu burada ispatlamış, kendisini kutluyorum” diyerek, Başbakan Erdoğan’ın Taksim’de eylem yapanları ‘çapulcu’ diye nitelemesine göndermede bulundu.