IMG_1150"Gönülden Ele, Elden Size" sergisi, 19-22 Nisan tarihleri arasında, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırladı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’ in katılımıyla açılışı yapılan sergi 16 kurs merkezi, 44 eğitmen ve 3 bin 418 kursiyeri ziyaretçileriyle buluşturdu. Sergide, 44 branşta yüzlerce el işi göz nuru çalışmalar Sarıyerlilerin beğeniye sunuldu.
 

Sarıyer Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliği ile bu yıl 8.si düzenlenen Geleneksel Yıl Sonu Sergisi, toplam 44 branşta​, 3 bin 418 kursiyerle eserlerini sergiliyor. 16 kurs merkezi ve 44 eğitmenle yapılan çalışmalar arasında, "El Nakışları", "Kurdela Nakışı", "Üç Boyutlu Şekillendirme", "Maraş İşi", "Hesap İşi", "Tel Kırma", "Antep İşi", "Ahşap Boyama", "İğne Oyası", "Takı Tasarım", "Mefruşat", "Nikah Şekeri Yapımı", "Giyim", "Kitre Bebek", "Stilistlik, Quilling (Kağıt Kıvırma Sanatı) ","Yapma Çiçek Sanatı", "Keçe Yapımı", "Dantel Angles", "Ahşap Rölyef", "Seramik Biçimlendirme", "Resim" çalışmaları yer alıyor.Serginin en çok dikkat çeken objeleri biri ise 9000 taşla oluşturulan mozaik tablo. 

Sarıyer Belediyesi ve Halk Eğitimi Merkezi'nin işbirliği ile bu yıl 8. düzenlenen Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’nde Feyza Erdoğan’nın 9000 taşla mozaik tablosu Sarıyerli sanat severlerce büyük beğeni topladı. Erdoğan gazetemize verdiği özel röportaj da şunları söyledi. “Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer halkıyla uyum içerisinde olan kurslarız. Yaptığımız çalışmalar anlatacak olursak; Ahşap boyama, sanat kilinden çiçek yapma ve Quilling çalışması. Ayrıca yeni bir çalışma olarak mozaik taş çalışması yapıyoruz” dedi.

IMG_1134Bir tablonun ortaya çıkması 7 ay sürüyor

Quilling’ sanatından bahseden Erdoğan, “Rönesans devrinde İtalyan ve Fransız rahipler tarafından keşfedilmiş ve ayetlerin tablolara işlendiği çalışmalardır. 18. Yüzyılda da zengin ailelerin dikkatini çekmiştir. Günümüzde de Rus Yulia Brodskaya’nın çalışmaları göze çarpmakta. Fakat dünyada bizim gibi çalışan yok. Dünyada tekiz. İnternette araştırınca bu sonuç ortaya çıkıyor. İnternete “Quilling” diye girince genelde çiçek çalışmaları karşımıza çıkıyor. Ama bizim yaptığımız bu işe boyut katmak. Biz burada rölyefi, kağıdı ve birçok farklı materyalleri kullanıyoruz. Bizim farkımız burada göze çarpıyor. Bir tablonun ortaya çıkması 7 ay sürüyor.  Ufak tablolar 2-3 ay sürüyor” şeklinde konuştu.

Belediyemizin desteklerinden çok memnunuz

80’e yakın kursiyerimiz var diyen Erdoğan, “Kireçburnu Semt evi, PTT Kozdere ve Sarıyer Kültür Merkezi binasında çalışıyoruz. Galerimiz olsa iyi olur. İstinye Park bizim için çok önemli. Geçen yıl ki sergimiz çok beğeni topladı. Amerikalılar çalışmalarımızı çok beğendi ve ülkelerine taşımak istedi. İstinye Park’ın bize büyük yararı oldu. Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda harika olduğunu düşünüyorum.  Bize burayı (Yaşar Kemal Kültür Merkezi) verdi ve çalışmalarımızı tanıtma imkanı sundu” ifadelerini kullandı.

24 Mayıs’ta İstinye Park’tayız

24 Mayıs’ta İstinye Park’ta olacağız ve eserlerimizi 2 gün boyunca sergileyeceklerini gazetemizle paylaşan Erdoğan,  “Şükrü Başkanımızın destekleriyle Eylül ayında tekrar İstinye Park’ta olacağız. Ve bir hafta boyunca sunum yapacağız" dedi.

“Quilling sanatının Sarıyer’de marka olmasını istiyoruz”

IMG_1143Quiling Sanatı’nın Sarıyer’de marka olması hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Bizim elimizden tutacak bize destek verecek bilgili ve bilinçli arkadaşlara ihtiyacımız var. Konu hakkında paylaşmak istediğim bir şey daha var; Kağıthane’de çalışıyordum. Sanatımı merak ettiler ve eserlerimden bir kaç tanesini gösterdim. “Boş günün var mı?” diye sordular. Kağıthane’de eserlerini sergilemek istiyoruz dediler ama tekliflerini kibarca reddettim. Ben Sarıyer’de oturuyorum ve bu çalışmalarımın burada yani Sarıyer’de marka olmasını istiyorum dedim. Quilling’ in bu boyutunda dünyada tekiz. Diğer ülkelerdeki Quilling çalışmaları bizimkiler kadar çok boyutlu değil. Çok çeşitli materyal kullanıyoruz. Büyük emek sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu kurslar Sarıyerli Ev hanımları için nimettir”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sanat verdiği önemden dolayı teşekkür eden Erdoğan, Bize bu imkanları tanımasa, bizim imkanlarımız çok kısıtlı olacaktı. Sarıyer’de böyle kursların var olması ev hanımları için çok büyük nimettir. İnsanlar geliyor, çaylarını kahvelerini içiyorlar. Bu çalışmaları yaparken rahatlıyorlar. Ortamımız güzel ve dostane.  Bu ortam ev hanımından mimarına kadar bütün hanımları bir araya getirerek aralarındaki ilişkileri güçlendiriyor. Atakent’ten, Riva’dan gelen kursiyerlerimiz bile var” dedi.