Sarıyer Emniyeti Tarabya’da bir şahsı telefondan arayarak, bankadaki parasını polis olduklarını söyleyerek dolandırmaya kalkan üç kişiyi suçüstü enseledi! Yakalanan şüphelilerden bir kişinin daha öncede işlediği nitelikli dolandırıcılık suçundan arandığı ortaya çıktı!
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Tarabya’da telefon yoluyla dolandırıcılık yapmak isteyen üç kişilik bir şebekeyi suçüstü yakaladı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan aranan bir kişinin de aralarında bulunan şahıslar Asayiş ekipleri tarafından adli makamlara sevk edildi.

TELEFON NUMARASI DEVAM EDİYOR

Tarabya’da telefon yoluyla dolandırılmak isteyen Muhammet K. adlı vatandaşı arayan kişiler kendilerini polis olarak tanıtarak, kuyumcudan 150.000 TL para ve 1 kilo altının çalınıp yarısının kendisinin kapısına bırakıldığını söyledi. Şahsın böyle bir paranın bırakılmadığını söylemesi üzerine bu kez, üzerinde para olup olmadığı sordular. K’nın, bankada parasının olduğunu söylemesi üzerine, dolandırıcılar bankaya sahte para operasyonu yapacaklarını söyleyip, bankada bulunan 15.500 TL ve 3000 dolar parasını çekmesini ve kendilerine getirmesini söyledi. 4 saat boyunca telefonda Muhammet K’yı ikna etmeye çalışan dolandırıcılar umduğunu bulamadı. Dolandırıcılara inanmayan Muhammet K., bu durumu polise bildirdi.

ÜÇ DOLANDIRICI KISKIVRAK ENSELENDİ

İhbarı değerlendiren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri hemen operasyona koyuldu. Şikayette bulunan Muhammet K. ile birlikte hareket eden Asayiş Büro ekipleri,  Musbahattin Kötüz, Ümit Kötüz ve Murat Tan isimli şahıslar, kıskıvrak yakaladı. Suçüstü enselenen şüphelilerden Murat Tan’ın başka bir dolandırıcılık suçundan da arandığı ortaya çıktı.  22/02/2017 günü meydana gelen ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçu ile ilgili dosyanın şikayetçisi olan Hüsrev M. isimli şahsı aynı yöntem ile 1.500.000 TL dolandırdığı ortaya çıkan Murat Tan, teşhis edildi. Yapılan sorgulamaların ardından polis tarafından üç şüpheli adliyeye sevk edildi.

http://www.sariyerposta.com