Kamu kurum ve kuruluşları için tercih işlemleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden dün başladı. Ortaöğretim düzeyinden KPSS'ye giren adaylar için 244, Ön Lisans Düzeyinden girenler için 961, Lisans düzeyinden KPSS heyecanı yaşayan adaylar için ise 1575 kadro ayrıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da KPSS puanlarıyla ÖSYM üzerinden merkezi atama ile alım gerçekleştirecek. KPSS tercihlerinde nitelik kodları ile tercihler yapılacak. ÖSYM aday işlemleri sistemine giren adaylar KPSS 2017/1 tercih işlemleri sekmesine tıklayacak. Daha sonra kendilerine verilen 30 tercih hakkını kullanacak. Adaylar tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarını inceleyecek ve kendilerine uygun olan nitelik kodunu tercih satırlarına yapıştırarak tercihlerini yapacak. Ortaöğretim bazında 2001 (Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak) kodu ile tercih edilebilecek kadro sayısı 54 olarak açıklandı. Ortaöğretim adaylar 2001 kodu istenilen kadroları tercih edebilecek.

SON GÜN 3 TEMMUZ

KPSS 2017/1 tercihleri 21 Haziran tarihinde saat 10.00'da başladı. 3 Temmuz'da KPSS 2017/1 tercihleri sona eriyor. Yapılan açıklamalara göre 2017 yılı içerisinde 3 yerleştirme işlemi yapılacak. İlk yerleştirme Temmuz ayında ikinci yerleştirme ise Kasım ayında yapılacak. 3. yerleştirme ise engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak Temmuz ayında yapılacak.

KAYNAK: KPSS TERCİHLERİ BAŞLADI