15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde darbecilere karşı mücadele verirken şehit düşen Fatih Satır ve Çetin Can’ın isimleri Sarıyer’de yaşadığı sokaklara verilecek.

Sarıyer Belediye Meclisi, Eylül ayının ilk meclis toplantısında önemli bir karar aldı. Belediye Başkanı Şükrü Genç, meclis başkanlığına demokrasi şehitlerinin isimlerinin Sarıyer’de yaşatılması için teklif karar sundu. Teklifte; 15 Temmuz’da Borsa İstanbul’un önünde şehit düşen Fatih Satır’ın isminin ailesinin yaşadığı İstinye’deki Çayır Caddesi'ne, Boğaziçi Köprüsü’nde şehit düşen Çetin Can’ın isminin ise ailesinin yaşadığı Derbent’teki Yeni Sokak’a verilmesi istendi. Gündem maddesi AK Parti ve CHP’lilerin oy birliği ile kabul edildi.

Sarıyer Belediyesine teşekkür etti

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik ise Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ederek, teklifin önemine değindi. Çelik, aynı teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçirmek için uğraşacaklarını belirtti. Ayrıca meclis toplantısında CHP adına Gökan Zeybek, AK Parti adına ise Hicran Hamza Çelikyay söz alarak 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler konusunda konuşma yaptılar.