İki yıl önce Cumhuriyet Mahallesi’nde açılan İmam Hüseyin Cemevi yönetimi gazetecilerle buluştu. Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kral, birlik ve barış mesajı verdiği toplantıda faaliyetleriyle ilgili bilgiler de gazetecilerle paylaştı.
Cumhuriyet Mahallesi’nde 2 yıl önce açılan İmam Hüseyin Cemevi'nin yönetimi basın mensuplarıyla buluştu. Cemevi’ndeki kahvaltılı toplantıda İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kral, birlik ve barış mesajları verdi. Kahvaltıya İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kral’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Lale Tunç, Musa Özcan, Basından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Erkan Tanışman, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Biter, Gençlik Kolları Başkanı Ersin Işık katıldı.

ALEVİ-BEKTAŞİ İNANCINDA DOSTLUK KARDEŞLİK VARDIR

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda konuşan İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebu Zeyit Kral, “Alevi-Bektaşi inancında insanlık sevgisi, paylaşımı, dostluk, kardeşlik vardır. Hünkar Hacı Bektaşi Veli Hazretleri Anadolu’nun en önemli ve en olumsuz ortamında Anadolu’ya mekanını kurmuştur. Bu büyük düşünür, insanlara kardeşliği, dostluğu, islamın ahlak ve adabını Anadolu’ya elleriyle, pirleriyle, dervişleriyle yaymış böylece günümüze dek insanlığın bir arada bulunmasında katkısı olmuştur. Aynı halkanın zincirleri olarak diyoruz ki, dünyanın bu karmaşasında bizim de düşüncelerimiz dünya barışına katkısı olur düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cemevi’nin çalışmaları ve yapımıyla ilgili bilgilerde veren Ebu Zeyit Kıral  “Bugün ki cemevimize sahip olmadan önce Sarıyer Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oy birliği ile meclis kararı alındı. O karar İBB’ye taşındı. Öncülüğünü Sarıyer Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç yaptı. 2013 Eylülünde Büyükşehir’de Belediye Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek sorunumuzu meclise taşıdı. Oy birliği ile oradan da karar alındı, yer gösterimi yapıldı. Kadir Topbaş tarafından 850 metrekare bir alan tahsis edildi. 23 ayda inşaatımızı tamamlayarak cemevini hizmete açtık. 3120 metrekare kapalı alanımız var, 6.5 milyona mal ettik. Bu kaynakta hayırsever iş adamlarımızın ve çevre halkımızın büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

Toplantının sonunda Cemevi Yönetimi günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

http://www.sariyerposta.com