Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez  ateşi Bahçeköy Lozan Mübadilleri Derneği’nin bahçesinde yakıldı. Hıdırellez etkinliğine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te ateşten atlayarak, baharın gelişini kutladı.
Sarıyer'de Hıdırellez şenliklerinin ilk ateşi Bahçeköy Mahallesi’ndeki Lozan Mübadilleri Derneği’nin de içinde yer aldığı İsmet Barlas Park’ında yakıldı. Dernek Yöneticileri ve Bahçeköylülerin birlikte şenlik ateşini yakan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç daha sonra ateşin üstünden atladı. Alana girerken mahalleli tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Genç, yoğun ilgi karşısında yapılan alkışlara alkışla karşılık verdi.

BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENMLENDİ

Bahçeköy Lozan Mübadilleri Derneği’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği hıdırellez şenliği yoğun ilgi gördü. Şenlik ateşinin yakılmasından bir süre sonra yağmur başlamasına rağmen vatandaşlar halay çekmeye ve ateşin üstünden atlamaya devam etti. Özellikle genç ve çocuklar ateşten atlamak için uzun kuyruklar oluşturdu. Şenlikte çocuklar için ise üzerinden atlamakta zorlanmayacakları ayrı bir hıdırellez ateşi yakıldı.

GENÇ’LE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER

Yağan yağmura rağmen Bahçeköy’de düzenlenen Hıdırellez şenliğinin sonuna kadar alanda kalan  Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Genç, alandaki vatandaşlarla birlikte ‘Baharın hayır getirmesi’ temennisinde bulundu. Şenlik programına Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de katıldı.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com