Sarıyer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Poligon ve Yeniköy mahallelerindeki parkları baştan sona yenileyerek, hizmete açtı. Daha modern ve güzel bir görünüme kazanarak, işlevsel hale gelen parklar vatandaştan da tam not aldı.

park-acilisi-2AÇILIŞ YAPILDI

Sarıyer Belediyesi, yenilediği parkı hizmete açtı.Poligon Mahallesi’nde 184 metrekare yeşil, 75 metrekare oyun ve 32 metrekare fitness olmak üzere toplam 400 metrekare alan üzerine kurulu olan park açılışına ilgi büyük oldu. Açılışa Mahalle Muhtarı Hasan Kılıçöz ile birlikte çok sayıda mahalleli ve çocuklar katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Muhtarımızın, 'Bir metrekare bile bir alan bulsalar parka dönüştürüyorlar' sözü çok önemli. Sevgili Yüksel Tutak Başkanımızın izinden gidiyor, her mahallemize bir park yapıyoruz. Mahallemizdeki çocuklara ve ailelerine böyle bir tesis kazandırmak bizim için ayet gibi olay. Özellikle annelere diyoruz ki, yer bulun, gelip park yapalım. Başta Park Bahçeler Müdürlüğü olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Biz kapınızdaki temizlik görevlisine kadar size hizmet veren bir ekibiz. Bugün iki, yarın iki park açılışına daha gideceğiz. Önümüzdeki haftalarda yine açılışlarımız devam edecek. Kuyulu parkın adı Hulusi Kentmen olarak belirledik. Böylece çaylarımızı sanki Hulusi Babayla birlikte yudumluyor gibi hissedeceğiz. Bu parkların sahibi de, onlara zarar verecek her türlü olayın önünde duracak olan da sizlersiniz”dedi.

park-acilisi-1ZEKİ MÜREN PARKI AÇILDI 

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz ismi Zeki Müren’in adı Yeniköy’de adına açılan parkta yaşamaya devam edecek. Belediye tarafından Yeniköy’e yapılan Zeki Müren Parkı toplam 1385 metrekare alana kuruldu. Tesiste, 80 metrekare oyun, 679 metrekare dinlenme alanı bulunuyor. Yaya yolu ile Yeniköylülerin hizmetine açılan parkta, ayrıca 82 metrekare fitness ve 444 metrekarelik yeşil alana sahip.

ÇOCUKLAR YENİ PARKA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Daha önce de yeşil alan olarak faaliyetini yürüten bölge baştan aşağı yenilenmesinin yanı sıra çocukların kullanımına göre büyütülüp, sek-sek ve denge gibi geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasına yönelik tasarlandığı belirtildi. Zeki Müren Parkı’nın açılışına çocuklarıyla birlikte katılan Sarıyerli aileler Belediye Başkanı Şükrü Genç’e mahallelerine kazandırılan park için teşekkür etti.