İstanbul’da, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz İhanet ve Direniş” adlı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda merakla beklenen sonuçlar belli oldu.  Film izle online Bu kapsamda ödüller, Haliç Kongre Merkezi’nde 13 Temmuz tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine ulaşacak.

Büyük organizasyona katılım da geniş çaplı olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, milletvekilleri ve iki bin vatandaş salonda yerini alacak. Yurt içi ve yurtdışından 96 film başvurusunun yapıldığı yarışmanın jürisini tanınan yönetmenlerden Yönetmen Mesut Uçakan ve Mustafa Şevki Doğan, ünlü oyuncu Hakan Boyav ve Turgay Tanülkü, Sosyolog Erol Erdoğan, medyadan da Meryem İlayda ve Metin Yüksel oluşturdu. Yapılan titiz çalışmanın ardından dereceye giren kısa filmler belirlendi.

15 Temmuz gecesini ve aile ile izlenebilir filmler gecenin devamında yaşanan süreci anlatan 10 eser, Haliç Kongre Merkezi'ndeki ödül töreninde açıklanacak. Düzenlenecek bu gecede birinci olan film için 30 bin TL, ikinci için 20 bin TL, üçüncü için de 15 bin TL ödül verilecek.

Öte yandan, gecede Şehit Ömer Halisdemir adına da özen ödül takdim edilecek. Bu ödülün bedeli ise 12 bin TL olacak. Jüri özel ödülü 10 bin TL ‘lik bir ödül değeri biçilirken, mansiyonu hak eden 5 adet film için ise 5'er bin TL verilecek.