Sarıyer Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) iş birliğinde hurda atıkların geri dönüşümüyle alakalı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu’na ilgi yoğun oldu.

Çevreye duyarlılık ve geri dönüşüme katkı sağlamak için her alanda faaliyet gösteren Sarıyer Belediyesi’nin, farkındalık yaratmak, genç sanatçıları desteklemek ve sanat adına başarılı yapıtlar ortaya koymak amacıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği 'Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumu Kilyos’ta gerçekleşti.
HEYKELLER SARIYER SOKAKLARINI SÜSLEYECEK

Sempozyumda Sarıyer Belediyesi Fen İşleri şantiyesinde bulunan hurdalıktan kullanacakları malzemeleri seçen sanatçılar, bu malzemeleri heykele dönüştürmek için çalışmalarını tamamladı. Sona eren etkinlikte öğrencilerin ellerinde hayat bulan hurdalar, önce Kilyos Turban Tesisleri’nde ardından ise Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli festivallerde görücüye çıkacak. Öğrencilerin hurdalardan oluşturduğu sanat heykelleri, daha sonra Sarıyer sokaklarını süsleyecek.