İstanbul’da en fazla kar yağışının düştüğü Sarıyer’de Kriz Masası gece yarısı Belediye Başkanı Şükrü Genç'in başkanlığında "Kar, Olumsuz Hava Koşullarında Çalışma Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi.
Sarıyer Belediyesi’nin aralıksız süren karla mücadelesini, Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç, birim müdürleri ile sabaha kadar süren mesai ile yerinde tespit etti ve durum değerlendirmesi yaptı. Çalışmalar kapsamında 94 sokak temizlenirken, yanlış parklanmalar nedeniyle 14 sokağa girilemediği bildirildi.

80 SOKAK TEMİZLENDİ

Başkan Genç’in birim amirleriyle gece yarısı yaptığı toplantıda 5 günlük süren karla mücadelede yapılan çalışmalar çıkartıldı. Aralıksız devam eden çalışmaları ile 80 sokak tamamen, 14 sokak kısmen temizlendiği kaydedildi. 14 sokağa ise yolu kapatan parklanmalar nedeniyle girilemediği belirtildi.  Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat ve Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman da katıldığı toplantıda, Başkan Genç’in önderliğinde, havadan çekilen görüntüler, harita üzerinde tüm çalışma, çağrı merkezine gelen şikâyet ve talepler masaya yatırıldı. Öncelikler belirlenerek yol haritası çıkarıldı.

5 GÜNDE NELER YAPILDI

Karla mücadele çalışmalarında beş gün boyunca İGDAŞ, BEDAŞ ve elektrik trafolarının bulunduğu noktalarla ulaşım yollarının açık kalmasını sağladı. Ekipler, diyaliz, kemoterapi doğumlar için gelen talepleri anında yerine getirdi. Fen İşleri’nin karla mücadele çalışmalarına belediyenin tüm birimleri destek verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ağaç devrilmeleri ile gelen 250 şikâyetin tamamına cevap verdi. BEDAŞ’la yürütülen ortak çalışmayla elektrik kesilmelerinin önüne geçildi. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı motorize ekipler hasta taşıma ve ilaç yardımına katıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, başta camiler, mezarlıklar olmak üzere ulaşılabilen noktalardan çöpleri topladı. Ekipler bugün de  Sarıyer'in sokaklarında çalışmalarını sürdürüyor.

http://www.sariyerposta.com/