Sarıyer Kaymakamlığı’nın tam karşısında sürdürülen inşaat çalışmaları, başta Muhtar Caddesi olmak üzere Adnan Kahveci Caddesi’ni toza toprağa bürüdü! Esnaf, “Artık cam temizlemekten bıktık” derken, cadde kenarlarına park eden araçların üzeri de bir parmak boyu toprak!
Seba İnşaat tarafından Ferahevler’deki Sarıyer Kaymakamlığı’nın hemen karşısında yapımına başlanan konut inşaatının, hafriyat çalışmaları her yeri toza toprağa bürüdü! Özensiz çalışma nedeniyle koca mahalle tozdan geçilmiyor. Kiremit rengi toprağı başta Muhtar Caddesi olmak üzere Adnan Kahveci Caddesi’nde dahi boylu boyunca görmek mümkün!

img_7021HER YER TOZ TOPRAK İÇİNDE...

Caddeleri kaplayan toprağın, toz bulutu halinde mahalleyi sarması da ayrı bir sorun. Sarıyer Posta’yı arayan çok sayıda esnaf, Seba İnşaat’ın özensiz çalışmasından dert yanıyor. Yoğun bir şekilde çalışan kepçenin kamyonlara yüklediği hafriyattan toz bulutu halinde etrafa saçılan toprağın yanı sıra araçlardan da etrafa toprak saçılıyor. Kamyonların hafriyat alanına giriş çıkışlarında caddelere döktüğü toprak bir süre sonunda birikerek, rüzgarında etkisiyle Adnan Kahveci Caddesi boyunca dağılmasına neden oluyor. Hafriyat alanına girip çıkan dev kamyonlar trafiği de keşmekeş ediyor.

img_7011CAMLARI TEMİZLEMEKTEN BIKTIK!

Bu durumdan şikayetçi bölge esnafı, “Artık cam temizlemekten bıktık usandık. İşyerlerimizin önü topraktan geçilmiyor. Bu kadar özensiz çalışılmaz ki! Bir taraftan kepçenin yükleme yaptığı esnada savrulan toprak diğer yandan hafriyat çeken kamyonların caddelere döktüğü toprak. Buraya park ettiğimiz araçlarımızda topraktan nasibini alıyor. Araçlara bakın bir parmak boyu toprak görürsünüz. Yerlerde aynı. Kaldırım kenarları toprak doluyor. Araçların cam kenarları toprak! Aracını, yarım saat park et hemen üzerini toz toprak kaplıyor. Ayrıca trafikte çok etkileniyor. Kamyonlar aniden girip çıkıyor. Yolda trafik sorunu da yaşanıyor. Hiçbir önlem almadan şehrin ortasında hafriyat çalışmasına nasıl izin veriliyor. Anlamış değiliz!”diye dert yanıyor.

Haber/Levent Pehlivanoğlu