İstanbul, tarihi dokusu korunarak modern zamana uyarlanan yeni bir ‘Etkinlik Merkezi’ne kavuştu. Eski Büyükdere İskelesi, orijinaline sadık kalarak restore edilen yeni yüzü ve deneyimli kadrosuyla düğün, davet ve toplantılar için Sarıyer - Büyükdere’de yeni buluşma noktası oldu!
Osmanlı döneminin ünlü mimarlarından Ali Talat Bey’in imzasını taşıyan, 1850’li yıllarda İstanbul’a vapur iskelesi olarak hizmet veren Büyükdere İskelesi, 30 yıllık bir molanın ardından, geçtiğimiz yıl Nisan ayında, kentin yeni ‘Etkinlik Merkezi’ olarak kapılarını açtı.

3 yıl süren ve tarihi doku dikkate alınarak ilerlenen restorasyon sonrasında Eski Büyükdere İskelesi; düğün, davet ve toplantılar için yeni buluşma noktası haline geldi. Rüya gibi düğünler, eşsiz Boğaz manzarasının eşlik edeceği unutulmaz nikâh törenleri, nişan, kına, sünnet gibi her tür özel davet için modern yüzü ve deneyimli kadrosuyla hizmet veren Eski Büyükdere İskelesi, misafirlerini, 300 kişi kapasiteli 330 metrekarelik ferah terası ile 380 metrekarelik ve 350 kişilik kapalı alanında ağırlıyor.

Eski Büyükdere İskelesi’nin içinde misafirlerin kuaför, çiçekçi, pastane ve fotoğrafçı gibi taleplerini tek çatı altında toplayan bir pasaj ve ön kısımda ise Boğaz manzarasına hakim Ma-i CafeRestaurant ile hizmet veriyor.

BOĞAZIN TADINA MA-İ CAFERESTAURANT İLE VARIN!

Boğazın en yeşil kalan nadir noktalarından biri olan Büyükdere’de yer alan Ma-i CafeRestaurant maviyle yeşili buluşturan eşsiz manzarasıyla konuklarını ağırlıyor. Birbirinden lezzetli yiyecekleri ve birbirinden özel içecekleri tatmanın tam zamanı! Eski Büyükdere İskelesi içinde yer alan Ma-i CafeRestaurant; eşsiz manzarası, sıcak atmosferi ve birbirinden özel lezzetleriyle şimdiden buluşma noktası olmuş durumda. Tarihi dokusu korunarak restore edilen Ma-i’de eskinin ruhu boğazın romantizmiyle birleşerek konuklara eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

DÜNYA MUTFAĞINDAN TADIN

Dünya mutfağından örnekler sunulan menüsünde özellikle pizzalar ön plana çıkıyor. Kabaklı ve pastırmalı pizzası misafirler tarafından tam not almış durumda.

Yine sabah kahvaltıları da serpme şeklinde sunulurken klasik sabah kahvaltılarından fazlasını vadediyor. Serpme kahvaltı içinde yer alan peynirlerin yanı sıra, lor peynirli mini salata, humus, acuka, patates salatası, sigara böreği, ceviz reçeli, mevsim meyvelerinden oluşan mevsim salatası ve kuru meyve salatası ile oldukça zengin bir alternatif sunuyor.

MUZLU PANCAKE VE MA-İ MOJİTO VE OREO KAHVE

Sabah kahvaltılarında istendiği takdirde yumurtalı ekmek, Avokadolu çırpılmış yumurta ve anne usulü karışık kızartma gibi kahvaltı sıcakları da lezzetli çeşitler olarak menüde yer alıyor. Kahvaltı sonunda kendinizi mutlu etmek için Muzlu Pancake birebir! Yiyeceklerin yanı sıra menüsünde yer alan Ma-i Mojito ve Oreo kahve de göze çarpan lezzetler arasında. İskele’nin dokusuna uygun olan etkinliklere mekanda sıkça yer veriliyor. İki haftada bir gerçekleştirilen, “Kahvaltıda Caz” etkinliğinde ünlü sanatçı Şehnaz Sam’ın geçmişten günümüze uzanan unutulmaz şarkıları seslendirdiği caz performansı eşliğinde Pazar kahvaltıları yapabilirsiniz.

YAZIN AÇIK SİNEMA

Eski Büyükdere İskelesi’nin misafirleri için düşündüğü sürprizleri de bitmiyor. Yaz aylarında teras katında başlayacak Açıkhava Sineması ile sinemaseverler boğaz manzarası eşliğinde nostaljik bir yolculuğa çıkacaklar.  Boğazın eşsiz ortamında, birbirinden özel lezzetlerle keyifli saatler geçirmek isterseniz Ma-i Cafe tam size göre…

BOĞAZ MANZARALI VERİMLİ TOPLANTILARIN DA ADRESİ: ESKİ BÜYÜKDERE İSKELESİ

Şehrin yeni çekim merkezi Sarıyer’in Piyasa Caddesi’nde yer alan Eski Büyükdere İskelesi, ayrıca 5 adet toplantı salonuyla ulusal ve uluslararası birçok toplantıyı, yepyeni bir solukla gerçekleştiriyor.

 

 

Eski Büyükdere Çayırbaşı Caddesi No:150 Sarıyer

Tlf: 0 212 234 36 16

web: eskibuyukdereiskelesi.com

http://www.sariyerposta.com/