Her yıl sanatseverleri bir araya getiren Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 6.sı başladı. Etkinlikler kapsamında Haydar Aliyev Parkı’na gelen edebiyatseverler usta yazarlarla buluşmanın keyfini yaşadı.
Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘6. Sarıyer Edebiyat Günleri’ İstanbullularla buluştu.  Etkinlerin birinci günü olan 10 Mayıs’ta edebiyatseverler Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na gelerek birbirinden değerli yazarlara kitaplarını imzalattı. Açılışı imza günleriyle yapılan ve dört gün sürecek edebiyat günleri; şiir teknesi, sergi ve konserlerle de renklenecek. 32 yayınevi ve 167 yazarın katılacağı etkinliklerde Yeni Türkü, Enzo IKAH ve Emrah Metin gibi sanatçılar da vereceği konserlerle Sarıyerlilere unutulmaz anlar yaşatacak.

‘BEYAZ MARTI’ MURATHAN MUNGAN’A

2014 yılında verilmeye başlanılan Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü ise Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli ve Vedat Türkali’nin ardından bu sene Murathan Mungan’a verilecek. Mungan, 14 Mayıs saat 17.30’da düzenlenecek törenle Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nün sahibi olacak.

NİLÜFER AÇIKALIN ÖDÜLÜNE KAVUŞACAK

Etkinlikte ayrıca, 6. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde dereceye giren katılımcılara da ödülleri verilecek. Yarışmada yetişkinler kategorisinde 541 öykü arasından ‘ İçeri Giren’ ile birinci olan oyuncu Nilüfer Açıkalın da 14 Mayıs saat 17.00’da düzenlenecek törenle ödülüne kavuşacak.

http://www.sariyerposta.com