Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı heyeti ile UN SDSN Sürdürülebilir Şehirler Tematik Grup Başkanı Dr. Aromar Revi’yi Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nde ağırladı. Başkan Genç, konuk heyete Sarıyer ve Sarıyer’de yapılan projelerle ilgili bilgi verdi.


Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantı da sürdürülebilirlik politikalarının oluşumundaki ve uygulamalarındaki süreçler ele alındı ve yoksullukla mücadele yöntemleri konuşuldu.

Toplantıda su israfını önleme ve tüketimi kontrol etme, su kalitesini artırma, atık sistemi geliştirme, Sarıyer’deki mevcut ve yeni yapılan binalarda enerji verimliğini teşvik etme, yeşil alanları geliştirme gibi projeler görüşüldü.

635596998978250398Şehirler Tematik Grup Başkanı Dr. Aromar Revi yaptığı kısa konuşmada sorunların tabandan tavana aktarılması gerektiğinin altını çizerek; "Yerel yönetimlerle merkezi otorite farklı olabilir, dünyanın her yerinde bu gibi sorunlar yaşanıyor. Kendinizi okyanusta küçük kum tanesi olarak hissedebilirsiniz ama küçük bir düşünce büyük sorunları azaltabilir’’ dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çok güzel ve önemli projeler gerçekleştiriyorsunuz diyen Dr. Revi, ‘’Bu şekilde devam edilmeli ve hep birlikte çalışmamız en doğru yol’’ diye konuştu.

Başkan Şükrü Genç’le görüşmeye, Holger Kuhle (UN SDSN Paris), Bahar Özay (UN SDSN Türkiye), Rana Zincir Celal (Columbia Global Centers Türkiye) ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Mine Eder katıldı.