Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı, Sarıyer’de şenlik havasında kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere protokol, öğrenciler ve çok  sayıda  vatandaş katıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇELENK SUNDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle saat 10:00’da Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü ve STK temsilcileri tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Kutlama yönetmeliğinin geçtiğimiz yıllarda değiştirilmesi nedeniyle törene katılan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ile garnizon komutanlığı çelenk sunumu yapılmadı. Sarıyer Belediyesi’nin çelengini ise iki zabıta memuru bıraktı. Siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, STK’ların temsilcilerinin de çelenklerini bırakmasından sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup, ardından İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği resmi kutlama töreni daha sonra Sarıyer İlkokulu bahçesindeki gösterilerle devam etti.

ÇOCUKLARDAN ATATÜRK ANITI’NA KADAR KORTEJ

Sarıyer Belediyesi tarafından bir haftadır sürdürülen 23 Nisan Şenliği’ne katılan çocuklar, Şehit Mithat Yılmaz Caddesi boyunca kortej halinde yürüyüp, törenin yapıldığı alana geldi. Müzik eşliğinde ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyen çok sayıda çocuk, çelenk koyma töreninin ardından Atatürk anıtınin çevresini sarıp, bu güzel anı ölümsüzleştiren fotoğraflar çektirdi. Çocuklarla birlikte yürüyen Belediye Başkanı Şükrü Genç de anıt önünde çocukların arasına karıştı.

http://www.sariyerposta.com