Sarıyer Büyükdere Caddesi Derbent mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. Görgü tanıkları kaza sonrası çocukların camdan yola fırladığını söyledi
Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. Kaza, saat 15.00 sularında Sarıyer Büyükdere Caddesi Derbent mevkii Maslak istikametinde trafik ışıklarında meydana geldi.

SÜRÜCÜLER ARAÇ İÇERİSİNE SIKIŞTI

Görgü tanıklarının anlattığına göre kaza, 67 SN 251 Plakalı aracın sürücüsü Oğuz Can Sarıyer'den maslak istikametine seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek, trafik ışıklarında sola dönüş için bekleyen üç araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile Oğuz Can, araç içerisinde sıkışırken yanında bulunan Talha Tuncay yaralandı. 34 ZH 2572 plakalı hafif ticari aracın kadın sürücüsü Hande Fakir de, çarpmanın etkisiyle araç içerisinde sıkıştı. Sıkışan kadının yanında bulunan iki çocuk ta, kaza nedeniyle görgü tanıklarının ifadesine göre araçtan yola fırlayarak yaralandı. Otomobil sürücüsü Hande Fakir hafif şekilde yaralanırken, kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi.

YARALILAR AMBLUANSLA HASTANEYE KALDIRILDI

Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan sürücüler itfaiye ekipleri tarafından çıkartılarak ambulanslar ile çevre hastanelere sevk edildi. Diğer yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Büyükdere Caddesi Maslak istikametinde trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kaza nedeniyle cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

İKİ ÇOCUK CAMDAN FIRLADI

Görgü tanığı Onur Selim, “Beyaz minibüs süratli geliyordu, öndeki araca vurdu. O araçta öndeki araca vurdu, o da önündeki arabaya vurdu. Dört araç birbirine girdi, ama emniyet kemeri takmamanın hatası, iki tane çocuk camdan fırladı” diye konuştu.
ÜÇ ÇOCUĞUM VARDI!
Bir başka görgü tanığı Gökhan Kılıç ise, “Bir tanesi boğazından yaralanmıştı burada. Bir tane çocuk arabadan mı ne fırlamış kafasını kaldırıma vurmuş. Kaza yapan kadın şoka girmişti, 'üç tane çocuğum vardı' dedi; bakıyoruz iki tane çocuk var. Ortalık karıştı, herkes birbirine girdi. Koştuk bu adama tampon yaptık, sonra koştuk diğer yaralıya yardım ettik. Çocuk yoldaydı, onları kaldırıp hastaneye götürdüler.” dedi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.