Sarıyer’deki Chinese Lıfe uzakdoğu mutfağını Türk damak tadıyla birleştirdi! İşletme sahibi Abdullah Haşhaş ve Tamer Şentürk ortaklar, “Eskiden, domuz yağı kullanılıyor, helal olmayan etler vardır diye bir tereddüt oluyordu insanımızda. Bize gelenler, Türk damak tadına uygun Çin mutfağından renkli lezzetler tadıyor. Ön yargıyı kırdık.”diyor
Chinese Lıfe İstanbul'daki en iyi uzakdoğu mutfaklarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sarıyer’de Kilyos Caddesi’nde dört yıl önce hizmet vermeye başlayan Chinese LIFE, Çin mutfağına karşı ön yargıyı da kırdı! İşletme sahibi Abdullah Haşhaş ve Tamer Şentürk ortaklar, “Çin mutfağını Türk damak tadına uygun hale getirdik. Çin yemeklerine karşı ön yargıyı kırdık.”diyor. 

TÜRK DAMAK TADIYLA BİRLEŞTİRDİK

Eskiden Çin yemeklerine karşı ve dolayısıyla Çin restoranlarına karşı bir ön yargı oluştuğunu söyleyen Chinese Lıfe işletmecileri Abdullah Haşhaş ve Tamer Şentürk ortaklar, “Türk toplumunda maalesef Çin mutfağına karşı ön yargı vardı. Helal olmayan ürünler kullanıldığını düşünüyordu. O eski ön yargı artık yok. Eskiden Çin restoranlarına karşı domuz yağı, helal olmayan etler gibi nedenlerle bir ön yargı vardı. Bu yüzden çok fazla Türk insanı ilgi göstermiyordu. Biz dört yıldır burada hizmet veriyoruz. O ön yargıyı kırdık. Bu ön yargı nedeniyle çekinerek gelenler, bir daha geliyor. Çünkü biz Çin mutfağını Türk damak tadıyla birleştirdik.”dedi.

HELAL ÜRÜNLER KULLANIYORUZ!

Ön yargı meselesiyle ilgili açıklamalara devam eden Abdullah Haşhaş, “5 bin yıllık tarihi olan Çin mutfağını tarihsel gerçekler anlayışı ile yansıtmaya çalışıyoruz. Kesinlikle domuz yağı kullanmıyoruz. Tüm ürünlerimizde helal et kullanıyoruz. Çinliler mesela eti ince ince kıyıyor. İnsanlar bakıyor solucan gibi görüyor, oysa alakası yok! Domuz yağını da restoranımızda kesinlikle kullanmıyoruz.”diye vurguladı.

MUTFAĞIMIZ HERKESE AÇIK!

Tamer Şentürk ise, 4 yıl önce hizmete giren Chinese Lıfe’nin iki önemli özelliği bulunduğunu belirterek, açıklamalara devam etti. Şentürk, “Biz 4 yıldır burada hizmet veriyoruz. Farkımız fabrikasyon olmamamız. Et, tavuk günlük kullanıyoruz. Yemeklerimiz tamamen doğal el yapımıdır. İkinci özelliğimiz ise mutfağımızın açık olması. Hep yağla çalıştığımız için genelde mutfaklar açık olmaz. Çin lokantalarında mutfağı herkes görmez. Çünkü çok yağlı ortam olur. Biz de öyle değil. Herkes gelip mutfağımızı görebilir. Hijyen ve temizliğe çok önem veriyoruz. Çok fazla yağla çalışmamıza rağmen, çok fazla temiz tutarız mutfağımızı. Herkes her zaman görebilecek şekilde mutfağımıza önem veririz.”açıklamalarını yaptı.

ŞUBE VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ!

Dört yıl içerisinde Sarıyer’de Çin mutfağına karşı ilgiyi artıran Chinese Lıfe’nin sahipleri Şentürk ve Haşhaş, şunları anlattı: “İzmir’den Mersin’den Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden şubemizi açmak için talepler oluyor. Kontrol edemeyebiliriz endişesi ile bu fikre sıcak bakmadık. Yakaladığımız standardı sürdürmemiz için bizim kontrolümüzde olması gerekiyor. Ancak bu bölgede ikinci şubemizi biz kendimiz açmayı planlıyoruz.”

ACILI-EKŞİLİ ÇORBA’YA TALEP ÇOK!

Uzak Doğu Mutfağı’ndan Çin ve Japon yemeklerini Sarıyerlilere sunan Chinese Lıfe’de menü de oldukça zengin. Şentürk ve Haşhaş ortaklar, özellikle kış aylarında gribe karşı acılı-ekşili çorbaya talebin çok fazla olduğunu söylüyor. Tavuk ve dana etli yemeklere de talebin çok olduğunu söyleyen Şentürk ve Haşhaş, bazen ilginç taleplerde aldıklarını söylüyorlar. Şentürk ve Haşhaş, şöyle dedi: “Acılı-ekşili çorbamız gribe karşı ilaç gibi. Bu kış aylarında çok fazla talep oluyor. Tavuk ve dana etli yemeklere de çok talep oluyor. Türk toplumu Çin mutfağını fazla tanımıyor. Ekmek isteyen çok oluyor. Çin mutfağında ekmek yok!”

PROTEİN DEPOSU UZAK DOĞU MUTFAĞI!

Bu arada son zamanlarda protein bakımından diğer fast food mutfaklarına göre çok daha sağlıklı ve özellikle vitamin bakımından zengin olan uzakdoğu mutfağına ilginin de her geçen gün arttığını söyleyen Şentürk ve Haşhaş, “Mesela acılı-ekşili çorbada 12 türlü sebze var. Protein ve vitamin bakımından oldukça zengin!” hatırlatması yaptı.

ÇİNLİ AŞÇILAR, ÜLKELERİNDE AŞÇILIĞA BAŞLADI!

Chinese Lıfe’de üç Çinli usta, hizmet veriyor. Türkiye’deki birçok Çin lokantasında aşçılık yapan kişilerin Türkiye’de bu işi öğrendiğini dile getiren Haşhaş, “Bizim ustalarımız, ülkelerinde de aşçı Üç ustamız var. Şu an Li Peng Ming izinli. 18 yıllık aşçı Tan QİNG WEL 6 yıldır Türkiye’de aşçılık yapıyor. 4 yıldır da bizimle çalışıyor. Diğer ustamız ise JIN HAO. 9 yıldır Türkiye’de çalışıyor. 20 yıldır aşçılık yapıyor. 11 yıl ülkesinde çalışmış. JIN HAO’da 4 yıldır bizimle çalışıyor.”diye konuştu.

MÜSLÜMAN ÜLKESİNDE OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ!

Çinli aşçıbaşı Tan QİNG WEL, "Yemeklerimiz Türk mutfağına yakın ve fiyatlarımız da uygun. Biz burada 3 Çinliyiz. Yemeklerimizde yerli et ve Çin Ördeği eti kullanıyoruz. Bir Müslüman ülkesinde olduğumuz için bunlara çok dikkat ediyoruz." diye konuştu. Chinese Lıfe’de menüde ilginç yemek, tatlı ve içecekler var. İşte onlardan bazıları: Acılı-ekşili çorba, tavuklu mısırlı çorba, susamlı tavuk, bademli pilav, karidesli erişte, cızlayan dana eti, kuru soğanlı sarımsaklı dana eti, körili pilav, Çin böreği, çıtır kuşkonmaz, kızarmış dondurma, Çin çayı, Yasemin çayı…

Haber/Abdulhamit ALBEZ

 

Sipariş Hattı: 0 212 342 20 24-342 21 14

Kilyos Yolu Cad. No: 161/A Sarıyer.

http://www.sariyerposta.com/