Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Cemaat arasındaki yakınlığa ilişkin CHP koridorlarında konuşulanları yazdı.

Cemaatin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) geçen yıl 2 Temmuz’da düzenlediği iftar yemeğine katılan CHP’li Başkan Hazinedar, Cemaat’e övgülerde bulunup “Hizmetleri yapanlara el uzatacağız” demişti. Cemaat birçok çocuğun yetişmesine katkıda bulunduğunu savunan Hazinedar “Herkes buraya gelmeye cesaret edemezken ben geldim” ifadelerini kullanmıştı.

Yalçın Bayer de CHP’lilerin Murat Hazinedar’ın Cemaat’e nasıl destek olduğu yönündeki ifadelerini köşesine taşıdı.

Yalçın Bayer’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“CHP’nin İBB meclis üyelerinden bir grup diyor ki: “Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ (dün akşamki) düzenleyemez. Daha önce Cemaatçi olduğunu ima eden ve Türkiye Yazarlar Vakfı’nda konuşma yapan Murat Hazinedar hakkında belediye koridorlarında ne söylendiği bilinmez mi? “Eray Arda’nın kullandığı 34 EA 6969 Mercedes cip ile 34 FJ 2349 ve 34 SSY 57 plakalı Porche araçlar nedir, kimindir? Son dönemde belediyede Cemaat’e yapılan katkılar… Belediyenin tüm işlerden bağış aldığı ve belediye ile iş yapanların isyanı… Mecidiyeköy’de yer alan ofisin ne işe yaradığı… Murat Saçlı’nın ne iş yaptığı… CHP İBB ve İl Başkanlığı bunlar üzerinde hiç kafa yormaz mı? ‘Bunlar unutulmayacak’ ve Genel Merkez’deki ihraç raporuyla patlayacaktır.”