meh1CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Yeniköy Parkı'ndaki forumda yaşanan kavga nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, insanları sakin ve sağduyulu davranmaya davet etti: Deniz şunları söyledi:

“19 Mayıs’da ilk olarak masumane CHP kortejindeki gençlere yapılan saldırı, İstinye’de yürüyen Pınar Mahallesi halkına yapılan saldırı, 19 Haziran’da Ferahevler’de gezi parkı olaylarını protesto etmek amacıyla  teneke tava çalan site sakinlerine küfürlü ve havaya silah atarak yapılan emniyete intikal eden olaylar…

Gezi Parkı’na girişin kapatılması sonrasında Yeniköy Parkı’nda forum düzenleyen üniversite öğrencilerine Yeniköy’ de bazı mahalle önderlerinin de kışkırtması ile 2 kişinin yaralanmasına neden olan durum. Herhalde anladıkları dil bu olsa gerek. Bu ne şiddet? Bu suçsuz insanlara acımasızca saldırarak, Gezi Parkı olayları bir başka boyuta çekilmeye, Sarıyer’deki huzur bozulmaya çalışılmaktadır. Bulundukları semtte mahalleden sorumlu olanların sağduyulu, duyarlı ve dikkatli olması gerekmektedir. Olayları yatıştırması gerekenleri sorumluluğa davet ediyorum.

Yeniköy sadece Sarıyer ilçesinin değil, Türkiye’nin en güzel, en nezih mahallelerinden biridir. Öyle ki, bu mahallemizde eski başbakanlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ülkede önemli görevlerde bulunmuş birçok değerli siyasetçi, sanatçı, akademisyen, yazar aydın oturmaktadır. Bu tür yerlerde görev yapmak bir hayli özen ister. Sarıyer’de huzurun bozulmamasına, hoş görünün tekrar hakim olmasına hepimizin ihtiyacı var.Toplum önderlerinin bunu sağlaması birinci görevleridir.

Herkesin, bir başkasının  haklarına saldırmadan, düşüncelerini, demokratik taleplerini dile getirme hakkı olduğu gibi, bu istem ve taleplerin karşısında olanların da, bunları önlemek için şiddete başvurması, şiddetle bu taleplerin durdurulmaya çalışılması, hakaret, küfür, sopalı ve bıçaklı saldırıda bulunması, bu topluma hiçbir değer katmaz. Hele ki boğazın incisi Sarıyer’imize hiç yakışmayan davranışlardır. Bütün sorunlarımızı konuşarak, tartışarak çözmek durumundayız. Bunun dışındaki yöntemler beyhudedir.

Kültür, turizm ve huzurun ilçesi Sarıyer’de birlikte yaşamak zorundayız. Gençlere, çocuklara saldırarak, kimse bir kazanç sağlayamayacaktır. Bu olayda yaralanan geçlerimize geçmiş olsun derken, bu geceyi Sarıyer’de rahat geçiremedik, hastanelerde yaralıların tedavilerinde yardımcı olduk. Bu toplumun dini duygularını kullanarak kimsenin galeyana gelmemesi gerekmektedir. Din üzerinden siyaset yapılmamasını, dini duyguların Allah ile kul arasında yaşanan bir olgu olduğu düşüncesi ile Müslümanların ibadet günü olan Cuma gününde hoşgörü dini olan bu dine gölge düşürülmemesi gerektiğini belirtiyor, sivil toplum kurumlarını, muhtarları, siyasi parti temsilcilerini sağduyuya, göreve davet ediyorum.”