Palace Hotel Turizm Hiz. AŞ. hakkında İstanbul 9. Asliye Ticaret mahkemesinin 2015/688 e ve 2016/196 karar sayılı ilamı ile 16/03/2016 tarihinden itibaren iflas erteleme kararı verilmiştir. Bu çerçevede http://www.sariyerposta.com/maslak-steigenberger-otelinde-neler-oluyor/ haberinde iddia edilen hiçbir husus kabul edilemez olup bizzat mal sahibi olan firma tarafından verilen beyanlar ile ilgili olarak hukuki süreç devam etmektedir.

Anayasal hakların ve mahkeme kararının kişilerce sorgulanamayacağı ve devamında iflas davasına dahi katılmayan mal sahibinin bu şekilde beyanlarının vekil edene zarar verme kastının en net göstergesi olduğu hususlarını, anayasal ve kanunların tanığı hakkın vekil edence kullanıldığının, yazınıza konu edildiği gibi OHAL kapsamı öncesinde mahkemeden alınan bir mahkeme kararını içermesi sebepleri ile gerçeğe aykırı iş bu haber dolayısı ile hukuki sürecin devam ettiğini kamuoyuna duyurma zarureti hasıl olmuştur.

Anayasa, Basın ahlak İlkeleri ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine tamamen aykırı haberinizi şiddetle kınadığımızı belirtir, bu haber metni yahut metinlerinin her türlü hukuki, cezai, mali dava haklarımız saklı kalmak kaydı ile 1 hafta süreyle internet ortamında yayınlanmasını ve devamla haberin 2 gün içerisinde yayından kaldırılmasını vekaleten rica eder, iş bu haklı talebimizin ifasını ihtar ederim.8.9.2016

Saygılarımla
Keşideci Vekili
Av. Tuğba Çırak