Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nun önünden geçen Nalbant Çeşme Caddesi’nin trafik açısından yayalara karşı tehlikeli olduğu yönünde Maden Mahalle Muhtarı Mehmet Gümüş tarafından defalarca uyarmasına rağmen, ölümlü bir kaza meydana geldi. Hem Sarıyer Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi’nin, bir türlü sık sık kaza olan caddeye önlem almamasına semt sakinleri tepkili
Sarıyer’de geçtiğimiz hafta Nalbant Çeşme Caddesi’nde yaşanan ölümlü trafik kazası akla Maden Mahalle Muhtarı Mehmet Gümüş’ün hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Sarıyer Belediyesi’ne yolla ilgili ‘Tedbir alınması’na ilişkin verdiği dilekçeleri getirdi. Muhtar Gümüş, yola hız kesici koyulmaması halinde sık sık meydana gelen trafik kazalarının ölümle sonuçlanabileceğini belirterek, belediyeleri uyardı. Ancak Belediyeler, Karayolları kanununu öne sürerek, tedbir almadı.

BİR VATANDAŞ HAYATINDAN OLDU

Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nun önünden geçen Nalbant Çeşme Caddesi’nde geçtiğimiz hafta Perşembe günü yaşanan trafik kazasında Necdet Akyıldız adlı 56 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti. Kazanın ardından bölge esnafı her gün yayaların tehlike yaşadığı yolla ilgili önlem alınmamasına tepki gösterdi. Özellikle bölge esnafı, yolda hız kesici olmaması nedeniyle vızır vızır geçen araçların kazalara davetiye çıkardığını söylüyor.

MUHTAR BELEDİYELERİ UYARDI

Maden Mahale Muhtarı Mehmet Gümüş, hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Sarıyer Belediyesi’ne yazdığı dilekçede yolla ilgili uyarılarda bulunarak önlem alınmasını istedi. Ancak Belediyeler tarafından hiçbir önlem alınmadı. Muhtar Gümüş, dilekçesinde tehlikeyi anlatırken şunları yazdı: “Sarıyer İlçesi Maden Mahallesi Nalbant Çeşme Caddesi trafik açısından çok yoğun bir bölgedir. Cadde üzerinde vasıtalar çok süratli seyretmeleri neticesinde devamlı trafik kazası meydana gelmektedir. Allah korusun tedbir alınmadığı takdirde ölümlü kazalar meydana gelebilir. Bu nedenle bahse konu olan cadde üzerinde bulunan Gökkuşağı önüne ve 150 metre ilerisindeki Aydın Mobilya önüne olmak üzere 2 adet plastik hız kesici bariyer yapılmasını mahallem sakinleri adına saygılarımı arz ederim.”

HIZ KESİCİ OLMAZ!

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Yunus Emre Ayözen Muhtar Gümüş’ün talebine karşılık verdiği cevapta hız kesiciye olumsuz cevap verdi. Belediye’den Maden Mahalle Muhtarlığı’na gönderilen yazıda şunlara yer verildi:“Yerinde yapılan incelemede söz konusu yerlerde hız kesici yapılması ulaşım ve trafik uygun görülmemiş olup, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili Trafik Yönetmeliği’nin 100. maddesine göre şehiriçi yollarda hız sınırı 50 kilometre olduğundan hız limitine uymayan araçlara yönelik bahsi geçen kavşak çevresinde kontrol ve denetimlerin yapılması gerekmektedir.”

BAŞKA ÖLÜM YAŞANMASIN

Bütün bu gelişmeler yaşanırken, geçen hafta yaşanan ölümlü trafik kazasının ardından bölge sakinleri özellikle cadde üzerindeki esnaf, önlem alınmamasına tepkili. Esnaf, yoldan her gün otobüs durağına gitmek için insanların karşıdan karşıya geçtiğini ve kazalarla burun buruna geldiğini söyledi. Esnaf ayrıca, Gençlik Spor Müdürlüğü’nün tesislerinin de bulunduğu cadde üzerinde onlarca öğrencinin spor için buraya geldiğini öğrencilerin de risk altında yolu kullanmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Burada bir çok spor kursu düzenleniyor. Öğrenciler gelip antrenman yapıyor. Ayrıca maç günlerinde Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nun çevresi kalabalık oluyor. Çok işlek bir cadde. Bu yoğunluktaki trafik yayaları her gün ölümle burun buruna getiriyor. Yetkililer en kısa zamanda buna önlem almalı. Başka kaza yaşanmasın istiyoruz. Başka ölümler olmasın. Hepimizin canı tehlikede.”diyor.

http://www.sariyerposta.com/