bonzaiii Dünyadaki tek canlı yetiştirme sanatı olan bonsai,  yaşayan ağaçlara duyulan saygıyı ve önemi temsil ediyor.  Özel ağaçları, bodurlaştırılarak tabak ve taş üzerinde yetiştiren Harun Parlak, Türkiye'de bonzai yetiştiren 10 kişiden biri. Parlak'ın sanatsal hale getirdiği bonsailer Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezinden sergilenmeye başladı.  bonzaiiii 2

Bonsai serginin açılışını Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem yaptı. CHP Sarıyer Gençlik Örgütü ve çok sayıda Sarıyerlinin ilgi gösterdiği sergi 25 Mayıs’ta sona erecek.

PARLAK; "AMACIM AÇIK HAVA MÜZESİ KURMAK"

Çocukluğunu kırda, bayırda, tarlada, doğa ile iç içe geçiren Bonsai Sanatçısı Harun Parlak ilerleyen zamanlarda da bu keyfinden vazgeçmeyip yaklaşık 3–4 sene önce bonsai çalışmalarına merak salmış. Diğer ülkelerden aldığı örneklere göre ülkemizde de bonsai sanatını ilerletmeyi hedefleyen Parlak2ın en büyük hayali ise bir bonsai açık hava müzesi oluşturmak.

Dünya’nın tek canlı, sanat dalı olan, bonsai sanatı, Türkiye de her geçen gün yaygınlaşarak tanınmaya ve uygulanmaya devam etttiğini belirten Parlak, "Bonsai, kaynağını önce Çin sonra da Japon kültüründen alan ağaç şekillendirme sanatı olup Japoncada Bon, tabak ya da tepsi; Sai  ise bitki ya da ağaç anlamına gelmektedir. Uzaktaki yalnız yaşlı bir ağaç görüntüsü elde edilmeye çalışılır. Bu güzel minyatür ağaçlardan oluşan sergiye bitki  ve ağaç dostu herkes davetlidir. " dedi.

bozai  4