İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğinin düzenlediği 2. Boğaziçi Şehir Çalıştayı’na, Türkiye’nin önde gelen iş, sanat ve akademisyen çevreleri katıldı. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te katıldı

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin düzenlediği 2. Boğaziçi Şehir Çalıştayı'na, Türkiye'nin önde gelen iş, sanat ve akademisyen çevreleri katıldı. Toplantıda, yönetimde yetki ve yerinden yönetim konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliğinin bu yıl ikincisini düzenlediği Boğaziçi Şehir Çalıştayı'na Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in yanı sıra iş, sanat ve akademik camiadan çok sayıda önemli isim katıldı.

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Boğaziçi Şehir Çalıştayı Pera  Palas Otel'de gerçekleştirildi. 'Yönetimde Yetki ve Yerinden Yönetim' başlığı altında düzenlenen çalıştaya İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda belediye başkanları,  Türkiye'nin önde gelen iş, sanat ve akademisyen çevreleriyle 'Yönetimde Yetki ve Yerinden Yönetim' konusunda fikir alışverişinde bulundu.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Bloomberg TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Çağatay'ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda; şehirlerdeki eğitim, ekonomi, kalifikasyon, mimari, sosyo-kültürel doku ve faaliyetler, güvenlik, sağlık, şehir vizyonu, yönetime katılım, denetim ve siyasi temsil konularındaki yerel yetki kullanımı ele alındı. Yerinden yönetim ve yerel yetki kullanımı konusunda yaşanan teorik ve pratik sorunların da masaya yatırıldığı toplantıda, deneyim aktarımları ve yapılması gereken düzenlemeler için fikir alışverişinde bulunuldu.